ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Πρόταση για συλλαλητήριο στη γέφυρα Τατάρνας στις 23 Ιουνίου για τα φωτοβολταϊκά στις τεχνητές λίμνες

Η «Επιτροπή πολιτών για τις ΑΠΕ στην περιοχή του Αγρινίου», ενημερώνει ότι υπάρχει η πρόταση για την διοργάνωση συλλαλητηρίου από κατοίκους της Ευρυτανίας και της Αιτωλοακαρνανίας, για την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, ώρα 11:30πμ στην Γέφυρα Τατάρνας στην λίμνη Κρεμαστών (σύνορα Ευρυτανίας & Αιτωλ/νίας) με κυρίαρχο σύνθημα: “Σώστε τις Λίμνες του Αχελώου – όχι στο νέο ξεριζωμό».

Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής:


«Για το επικίνδυνο εγχείρημα εγκατάστασης πλωτών φωτοβολταϊκών στις τρεις τεχνητές Λίμνες του Αχελώου (Κρεμαστών, Καστρακίου & Στράτου) το όποιο απειλεί τον τόπο μας με έναν δεύτερο ξεριζωμό μετά το 1965, και για την γενική εγκληματική εκβιομηχανοποίησή του με τον καταιγισμό αδειοδότησης έργων ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες, αντλησιοταμιεύσεις, φωτοβολταϊκά χερσαία & πλωτά) στην περιοχή του Αχελώου, αλλά και γενικότερα στους δύο νομούς.

Σε αναβρασμό είναι η τοπική κοινωνία εξαιτίας των ανωτέρω εξελίξεων, καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρξαν δημόσιες διαβουλεύσεις για 8 έργα ΑΠΕ στις λίμνες Καστρακίου & Στράτου και είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις για 2 πλωτά φωτοβολταϊκά στην λίμνη Κρεμαστών. Η περαιτέρω κινητοποίηση της κοινωνίας μπορεί να εμποδίσει κυριολεκτικά όλα αυτά τα «έργα» -όπως γίνεται σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα- και για αυτό προβαίνουμε σε μια πρώτη και πολύ μαζική κινητοποίηση που θα ενημερώσει ευρέως την τοπική κοινωνία και θα τονώσει το ηθικό.

1. Σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος στο βαρύτατης σημασίας για τον τόπο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ενημερώνοντας μας για το πόσα άτομα πιθανόν να ενδιαφέρονται να παρευρεθούν από τον σύλλογο σας ή το περιβάλλον σας.

2. Σας καλούμε σε διαδικτυακή συνάντηση για το θέμα αυτό, την Τρίτη 28-5-24 στις 9 το βράδυ, μπαίνοντας στο παρακάτω λίνκ: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_NWQwNGUzYzItMmU4Yi00YmNkLTkxMDAtYzcyNWM4YzQzMGE2%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%220c8943ee-c370-4bb3-ba51-321f406f32ec%22%2c%22Oid%22%3a%227b5b2211-634e-4233-bf08-aa57292c9c97%22%7d
και πατώντας μετά πάνω στο ”Συνέχεια σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης”

3. Σας καλούμε να συμμετάσχετε, αν το επιθυμείτε, ως σύλλογοι αλλά και ως φυσικά πρόσωπα, στις απόψεις που θα κατατεθούν στο ΗΠΜ πριν την λήξη της προθεσμίας των 2 διαβουλεύσεων στην λίμνη Κρεμαστών, δηλώνοντας τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική φόρμα συλλογής υπογραφών, περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccjfqkPHu8blxlmdZMmOL03tbbj_uokMWQlFpmxX61e-FUHw/viewform?usp=pp_url».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Ένα Σχόλιο

  1. το όποιο απειλεί τον τόπο μας με έναν δεύτερο ξεριζωμό μετά το 1965.
    Διαβάζω και δεν μπορώ να βρω ένα επιχείρημα κατά των πλωτών φωτοβολταικών. Αντιγράφω το επιχείρημα με τον ….ξεριζωμό… γιατί πραγματικά είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει σε ανέκδοτο τα τελευταία χρόνια.

    Προσωπικά (και δεν έχω καμμία οικονομική σχέση με το εγχείρημα) το βρίσκω καταπληκτική ιδέα: Αξιοποιείς χώρο ΚΕΝΟ και εμποδίζεις και την εξάτμιση των νερών από την τεχνητή λίμνη. Μάλλον οι ισπανοί που το κάνουν χρόνια τώρα είναι ηλίθιοι!
    Επιπλέον λόγω της υπάρχουσας υποδομής των υδροηλεκτρικών είναι και πιο εύκολη η διασύνδεση στο ηλεκτρικό κύκλωμα της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button