ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πτωτική τάση των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία

55 οι ασθενείς στην κλινική Covid του νοσοκομείου Αγρινίου-πώς πάνε οι εμβολιασμοί

Αν και είναι νωρίς ακόμη να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία και ειδικότερα στο Αγρίνιο, φαίνεται να καταγράφεται μετά από μια μικρή περίοδο σταθεροποίησης, μια πτώση στα κρούσματα.

Αυτό μάλιστα διαπίστωσε και ανέφερε το μεσημέρι ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, εκφράζοντας αισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή, που γνώρισε τεράστια έξαρση στο τέταρτο κύμα της τον Νοέμβριο.

Το σχετικό γράφημα, που δημιούργησε ο κ. Σπύρος Τσίρκας και ανήρτησε στο facebook, είναι χαρακτηριστικό:

Η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθεί να υφίσταται, αφού 55 κλίνες στην κλινική Covid του νοσοκομείου Αγρινίου ήταν κατειλημμένες την Τρίτη, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα που η κλινική είχε «φουλάρει» κατέστη αναγκαίο περιπτώσεις ασθενών να μεταφερθούν σε άλλα, γειτονικά κατά κύριο λόγο νοσοκομεία. Για παράδειγμα στα Ιωάννινα, πέντε ασθενείς από την περιοχή νοσηλεύονται στην ΜΕΘ Covid του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου των Ιωαννίνων.


Το δυσάρεστο είναι πως στην παρούσα φάση, εκδηλώνονται οι πιο σοβαρές νοσήσεις όταν η πανδημία βρίσκονταν στο απόγειο της, περίπου στα μέσα του Νοέμβρη. Εκδηλώνονται με δυο λόγια σε πιο σοβαρή μορφή κάποια από τα κρούσματα του προηγούμενου 10ημέρου-15νθημέρου.

Πάντως και σήμερα Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων για την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα 106. Τα κρούσματα σε μια εβδομάδα είναι 723 και ο μέσος όρος ανά 100.000 κατοίκους είναι 343. Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 13.967 κρούσματα.

Ως προς τους εμβολιασμούς και στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφεται μεγάλη αύξηση, κυρίως ραντεβού τρίτης δόσης. Χθες Τρίτη έγιναν 1.962 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 1.400 ήταν τρίτης δόσης και οι 205 δεύτερης δόσης. Από την αρχή του προγράμματος «Ελευθερία» στην Αιτωλοακαρνανία έχουν διενεργηθεί 102.731 εμβολιασμοί δεύτερης δόσης, που αντιστοιχεί σε πάνω από το 60% του ενήλικου πληθυσμού, αρκετά πίσω όμως σε σχέση με την εθνικό μέσο όρο

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button