Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Συγκέντρωση τροφίμων στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου

Συγκέντρωση τροφίμων πραγματοποιείται καθημερινά στο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωση η Ενορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


“Αγαπητοί μου αδελφοί,

Είναι γεγονός ότι τη χρονική περίοδο που διερχόμαστε, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις σαν ανθρωπότητα, αλλά και σαν Έλληνες και Χριστιανοί Ορθόδοξοι, εξαιτίας μιας λοιμικής νόσου. Καλούμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας τηρούμενοι μια σειρά μέτρων προστασίας, τα οποία συστήθηκαν από τον Πολιτεία και στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η προσωρινή αναστολή των ιερών Ακολουθιών και κυρίως του Μυστηρίου της ζωής, της Θεία Ευχαριστία.

Ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες είμαστε πενθούντες από τα όσα συμβαίνουν στη πατρίδα μας άλλα και σε ολόκληρο τον πλανήτη και η θλίψη μας αυτή γιγαντώνεται διότι πλησιάζει η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και καλούμαστε να την ζήσουμε μακριά από τον ιερό ναό, από το «πνευματικό ιατρείο» κατά τον ιερό Χρυσόστομο.

Όμως, έστω και μακριά από τον ιερό ναό αλλά με την καρδιά και την ψυχή εντός του ναού, όπου θα τελούνται οι ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος κεκλεισμένων των θυρών, προσευχόμενοι και δεόμενοι ατενίζοντας την άπειρη αγάπη του Σωτήρα μας Χριστού, που κατέληξε στην θυσία του Πάθους και της Σταύρωσης, καλούμαστε να δείξουμε κι εμείς την αγάπη μας προς τους συνανθρώπους μας.

Ιδιαιτέρως σήμερα όπου λόγω της πανδημίας πολλοί συνάνθρωποί μας έχασαν την δουλειά τους και καλούνται να ζήσουν χωρίς εισόδημα, έχοντας μάλιστα να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειας τους και των παιδιών τους, η αγάπη μας, η αγαθοεργία, η ευσπλαχνία μας, η βοήθεια και η ελεημοσύνη στους πάσχοντες αδερφούς μας είναι αναγκαία.

Μας λέει ο σοφός Παροιμιαστής «ὃς φράσσει τὰ ὧτα αὐτοῦ τοῦ μὴ ἐπακοῦσαι ἀσθενοῦς, καὶ αὐτὸς ἐπικαλέσεται, καὶ οὐκ ἔσται ὁ εἰσακούων» (Παροιμ. 21,13), δηλαδή ότι όποιος κλείνει τα αυτιά του για να μην ακούσει τον στεναγμό του ασθενή, του αδυνάτου, αυτού που έχει ανάγκη από βοήθεια, θα έρθει η ώρα όπου θα βρεθεί και αυτός στην ίδια ανάγκη και δεν θα βρίσκεται κανείς να ακούσει και να τρέξει για βοήθεια. Λοιπόν, να μη κλείνουμε τα αυτιά μας στις παρακλήσεις των συνανθρώπων μας. Να μην αμελήσουμε να προσφέρουμε, ο καθένας μας κατά τις δυνάμεις του, την βοήθειά μας. Να δείξουμε την έμπρακτη ευσπλαχνία μας ώστε και ο Θεός να δείξει και σε εμάς το μέγα Του έλεος!

Σήμερα που οι δυσκολίες είναι μεγάλες, τώρα να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε την ελεημοσύνη μας. Να κάνουμε τον πόνο των «ελαχίστων αδερφών» μας μαλακότερο και τη δυστυχία τους ελαφρότερη, σηκώνοντας με αυτοθυσία το βαρύ τους φορτίο. Όπως ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Κύριο μας Ιησού Χριστό στην πορεία για τον Γολγοθά και σήκωσε τον Σταυρό Του, έτσι κι εμείς να βοηθήσουμε και να σταθούμε δίπλα σε όσους ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά αυτές τις ημέρες. Ας σκεφτούμε ότι η βοήθεια του Σίμωνα του Κυρηναίου ήταν η μόνη βοήθεια που δέχθηκε από άνθρωπο ο Κύριος στο έργο της σωτηρίας, στην πορεία προς το σεπτό Πάθος Του. Ας αναλογιστούμε πόσο αναπαύει τον Κύριο και Θεό μας η προσφορά βοήθειας και η ελεημοσύνη σε όσους έχουν ανάγκη! Την ελεημοσύνη και την μετάνοιά μας θα δει ο Θεός και θα μας ευλογήσει και θα μας φυλάξει απομακρύνοντας τον πειρασμό που περνάμε, διότι όπως λέει και ο προφητάναξ Δαυίδ «ἐὰν μὴ Κύριος φυλάξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων» (Ψαλμ. 126,1).

Για τον λόγο αυτό, σας παρακαλώ, ιδιαίτερα αυτές τις άγιες ημέρες που έρχονται και όλοι θα ήθελαν να έχουν, έστω, τα απαραίτητα στο πασχαλινό τραπέζι, ας ενισχύσουμε ο καθένας με τρόφιμα μακράς διαρκείας (όσπρια, γάλα, αλεύρι, ζυμαρικά, ζάχαρη κ.α.) την Τράπεζα Τροφίμων της ενορίας μας.

Η συγκέντρωση των τροφίμων πραγματοποιείται καθημερινά στο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αγρινίου.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button