ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο για τον κρατικό προϋπολογισμό (φωτο)

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου συγκέντρωση, ενάντια στον «αντιλαϊκό – κρατικό προϋπολογισμό», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ήταν ο βασικός ομιλητής στην εκδήλωση στην οποία παρέστησαν λιγοστά μέλη με σημαίες του ΠΑΜΕ.

Αιχμή των αντιδράσεων των εργαζομένων, η διαχείριση της πανδημίας, η δημόσια υγεία, η άσκηση κοινωνικής πολιτικής κλπ, με αφορμή τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, που «ναρκοθετεί τη νέα χρονιά με νέες μειώσεις στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση, τις κοινωνικές παροχές».

Το ΠΑΜΕ , καταθέτει τα παρακάτω αιτήματα:


-Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού. Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος με τον οποίο ο κατώτατος μισθός ρυθμίζεται με Υπουργική Απόφαση.
-Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, αλλά και όλων των απωλειών της τελευταίας δεκαετίας στις συντάξεις.
-Γενναία αύξηση των δαπανών προκειμένου να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό σε όλο τον λαό. Για να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

-Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικά διατροφικά αγαθά και στα καύσιμα.
-Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

-Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
-Την άμεση επιδότηση ενοικίου για λαϊκές οικογένειες και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα και πολύτεκνες οικογένειες. Χορήγηση μηνιαίου στεγαστικού επιδόματος 300 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από την οικία τους.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button