Γεγονότα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την παιδεία (φωτο)

koi-pame-10-9-13c

Το νομοσχέδιο για το «νέο» λύκειο έφερε σήμερα τα μέλη του ΠΑΜΕ σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι στις πλατείες, διαδηλώνοντας ενάντια στις μεταρρυθμίσεις που «προωθούν τις ταξικές διαφορές και μετατρέπουν τα σχολεία σε εξεταστικά κέντρα».

koi-pame-10-9-13a

 

Παρόντες στο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου ήταν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου κ. Κ. Μαριγιώλης αλλά και ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε κ. Νίκος Μωραϊτης.

koi-pame-10-9-13d

Στο συλλαλητήριο μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ. Χ. Κοδέλας. «Το νομοσχέδιο να βρει απέναντί του σύσσωμο τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία.
Θέλουν η εκπαίδευση να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη οικονομία, να συνδεθεί με την παραγωγή, να προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Βασική ομιλήτρια ήταν η κα. Βάσω Ζησιμοπούλου, μέλος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.«Το θέμα της μόρφωσης δεν είναι μόνο υπόθεση των εκπαιδευτικών. Είναι όλων των εργαζομένων. Αυτοί έχουν λόγο για το τι μαθαίνουν τα παιδιά τους και για το ποιοι τους τα μαθαίνουν. Και πρέπει να παλέψουμε για να έχουν τα παιδιά μας τη μόρφωση εκείνη η οποί θα τους ανοίξει νέες πόρτες. Όχι να διαμορφωθούν εργαζόμενοι με σκυφτό κεφάλι που δεν θα ξέρουν τι θα πει δικαίωμα, δε θα διεκδικούν και θα είναι βορά στα χέρια του εκάστοτε εργοδότη», ανέφερε μεταξύ άλλων η ίδια.

koi-pame-10-9-13b

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button