Γεγονότα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στη διαθεσιμότητα

koi-pame-plateia 3Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τις μετατάξεις στον δημόσιο τομέα και τις επικείμενες απολύσεις. Με έμφαση στη δημόσια παιδεία και στις καταργήσεις τμημάτων της ΤΕΕ και οι σημερινές ομιλίες.

Η συγκέντρωση δεν είχε ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, στο τέλος, πάντως, πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα  υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και ενάντια στις καταργήσεις των συλλογικών συμβάσεων.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ. Χρήστος Κοδέλας, ο οποίος και τόνισε πως είναι ο λαός τώρα αυτός που πρέπει να πρωταγωνιστήσει, μιλώντας παράλληλα και για μεθόδευση της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

koi-pame-plateia 2

Ο βασικός ομιλητής κ. Χρήστος Κουζέλης, γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΠΑΜΕ, αναφέρθηκε στις περικοπές που γίνονται στον ΕΟΠΥΥ ενώ αναφορικά με τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα  στο δημόσιο είπε: «Αυτός ακριβώς είναι ο πόλεμος που δέχονται οι εργαζόμενοι από το κεφάλαιο», ενώ  δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το τεράστιο πλήγμα που δέχονται
«οι χιλιάδες σχολικοί φύλακες και οι καθηγητές που εν μία νυκτή χάνουν τη δουλεία τους».
koi-belme-apergia-16-7-13aΤην ίδια ώρα, εκπαιδευτικοί βρίσκονταν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο Μεσολόγγι  για να καταλάβουν το κτήριο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί και πάλι συγκέντρωση στην πλατεία, αυτή τη φορά και από εκπαιδευτικούς, μαθητές και άλλους δημόσιους φορείς.

koi-pame-plateia 1

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close