Γεγονότα

Συγκέντρωση το ΠΑΜΕ για την επιστράτευση (φωτο)

koi-pame-olme6

Αντιδρώντας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για επιστράτευση των καθηγητών, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να απαντήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω της περιόδου των Πανελληνίων εξετάσεων στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που αφορούν τους εκπαιδευτικούς, το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο και σωματεία- μέλη του, συνδιοργάνωσαν συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου σήμερα το απόγευμα.

Βασικό αίτημα, η απόσυρση της απόφασης του Υπουργείου για επιστράτευση των καθηγητών, μέτρο που χαρακτηρίστηκε από όλους τους ομιλητές ως αυταρχικό.

koi-pame-olme5

Βασική ομιλήτρια της συγκέντρωσης ήταν η καθηγήτρια κα. Βάσω Ζησιμοπούλου, η οποία και χαρακτήρισε «προμελετημένο» τον χρόνο κατάθεσης των μέτρων, ώστε να αποσπασθεί η προσοχή από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες. Αυτή η υπερβολική ευαισθησία της κυβέρνησης σχετικά με την αγωνία των παιδιών, είναι πλαστή, καθώς είναι αυτή η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σχολείο σήμερα», τόνισε η ίδια.

Πρώτη ομιλήτρια της συγκέντρωσης, ήταν η κα Γεωργία Μυλωνά, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία δήλωσε: «Είναι υποκριτικό εκ μέρους του κράτους να μιλά για «το καλό των παιδιών» την ίδια ώρα που είναι εκείνο που τους στερεί καθηγητών, που τους επιβάλλει να διδάσκονται μέσα σε άθλια σχολεία, χωρίς υποδομές. Καλούμε τον Υπουργό να πάρει πίσω την απόφαση για επιστράτευση των καθηγητών. Γονείς και καθηγητές έχουμε κοινό αντίπαλο αλλά και κοινό στόχο».

Αμέσως μετά, ο κ. Χ. Κοδέλας, πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μίλησε για μια συγκεκριμένη τακτική των κυβερνόντων να περνούν τέτοιου είδους μέτρα σε περιόδους κρίσιμες, όπως αυτή των Πανελληνίων εξετάσεων, αποσπώντας την προσοχή του λαού από τις αντιλαϊκές αποφάσεις τους. «Στην επιστράτευση της Κυβέρνησης να απαντήσουμε όλοι με απεργία, να βγούμε στους δρόμους. Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την επιστράτευση!»

Η κινητοποιήσεις συνεχίζονται και αύριο, με συγκέντρωση και πάλι στην κεντρική πλατεία στις 10:30 το πρωί, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

koi-pame-olme4

koi-pame-olme3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button