Ροή Ειδήσεων

Συγκέντρωση κατά της ανεργίας από την Ο.Γ.Ε. Αγρινίου στη Γέφυρα

koi-oge-agriniou
Σε συγκέντρωση για την οργάνωση της πάλης για το δικαίωμα στην εργασία και στη μητρότητα, κατά της ανεργίας και της φτώχειας την Κυριακή 25 Ιουνίου στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου καλεί με ανακοίνωσή της η Ομάδα Γυναικών Αγρινίου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (Ο.Γ.Ε.).

Η ανακοίνωση:


Άνεργη,εργαζόμενη,αυτοαπασχολούμενη,αγρότισσα,νέα γυναίκα,συνταξιούχε,σε καλούμε σε οργάνωση της πάλης μας για το δικαίωμα μας στην εργασία με δικαιώματα,ενάντια στην ανεργία και στην φτώχεια,για την προστασία των ανέργων.

Αναλαμβάνουμε δράση ενάντια στην εξαθλίωση μας,για ανάκτηση των απωλειών όλων των τελευταίων χρόνων,για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας αντιμετωπίζουμε μια εργασιακή ζούγκλα.Η μερική,εκ περιτροπής απασχόληση σε συνδυασμό με εξαντλητικά- πολλές φορές απλήρωτα-ωράρια, η ανασφάλιστη εργασία,οι εξαντλητικές συνθήκες εργασίας χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας εναλλάσονται με την ανεργία.

Στην Δυτική Ελλάδα οι εγγεγραμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Απρίλιο του 2017 ήταν 66.960 άτομα από τα οποία οι 40.365 ήταν γυναίκες-δηλαδή το 60% των ανέργων είναι γυναίκες!! Από αυτές το 73% είναι μακροχρόνια άνεργες( άνω των 12 μηνών), ενώ το 44% των ανέργων γυναικών είναι ηλικίας 30-44 χρονών.Στο νομό μας η ανεργία αγγίζει το 25%.

Το αποτέλεσμα είναι οι νέες γυναίκες να στερούνται ουσιαστικά το δικαίωμα να κάνουν οικογένεια και να αποκτήσουν έστω και ένα παιδί αλλά και να μην μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να πάρουν σύνταξη πάνω από ένα προνοιακό επίδομα. Στο νομό μας μεγάλο τμήμα γυναικών είναι άνεργες, ημιαπασχολούμενες και λόγω της έλλειψης δομών πρόνοιας, επιβαρύνονται αποκλειστικά οι ίδιες.

Οι απολογητές των επιχειρηματικών ομίλων προσπαθούν να παρουσιάσουν την ανεργία σαν ένα προσωρινό φαινόμενο.Μας υπόσχονται ότι όπου νά ναι έρχεται΄η ανάπτυξη,οπότε κι εσείς οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας θα βρίσκετε εργασία,έχετε να παίρνεται κάποια ψίχουλα πό το τραπέζι των εκμεταλλευτών.

Τους απαντάμε. Η ανταγωνιστικότητα και τα πλούτη των επιχειρηματικών ομίλων είναι η δική μας ανεργία,είναι η δική μας φτώχεια. Το πρώτο προϋποθέτει το δεύτερο. Τους θυμίζουμε-όταν τα κέρδη των ομίλων και το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν αύξαναν το 1997, το 1998, το 1999 με ρυθμούς της τάξης του 3,5%,αυξανόταν παράλληλα και η ανεργία. Οι συγχωνεύσεις,οι ιδιωτικοποιήσεις,το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών,το κλείσιμο των μικροεπαγγελματιών αυτοαπασχολούμενων, η αύξηση δηλαδή της ανταγωνιστικότητας των ομίλων ,έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας. Και στην περίοδο της κρίσης η ανεργία εκτινάσσεται.

Καμία αυταπάτη λοιπόν για το ποιός κερδίζει και ποιός εξαθλιώνεται στην περίοδο της κρίσης αλλά και από την ανάπτυξη που υπόσχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ,τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, που γέννησε το 4ο, η ΕΕ, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών.

Καμία αυταπάτη για τον χαρακτήρα των μέτρων. Τα μέτρα τα ψήφισαν για να μείνουν,όπως η ανεργία και η φτώχεια. Καμία αναμονή. Καμία γυναίκα μόνη της.Γυναίκα σε καλούμε να βγεις στον αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία με δικαιώματα, και στη μητρότητα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Οργανωμένες στην ΟΓΕ μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις αγωνιστικές συσπειρώσεις των ΕΒΕ, παλεύουμε και διεκδικούμε.

1.Μόνιμη σταθερή εργασία για όλες και όλους με συλλογικές συμβάσεις, κοινωνική ασφάλιση, σωστές συνθήκες εργασίας, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
2.Κατώτερος μισθός 751 ευρώ.
3.Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας.Να χορηγείται για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.Ο χρόνος ανεργίας να μετριέται ως συντάξιμος.
4. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ιδιαίτερα εξετάσεις μαστογραφίας,τεστ ΠΑΠ, προγεννητικού ελέγχου.
5. Αποκλειστικά Δημόσιους και Δωρεάν Παιδικούς Σταθμούς με μόνιμο και επαρκές προσωπικό.
6. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως,νερό,τηλέφωνο.
7. Δωρεάν μετακίνηση ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
8. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και δημόσιο.Διαγραφή των τόκων.
9.Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας. Διάθεση ρούχων, τροφίμων, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από το κράτος και για τους εργαζόμενους με πολύ χαμηλό εισόδημα.
10. Κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του Δημοσίου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
11. Εργα υποδομής για κάλυψη λαϊκών αναγκών ( σε λαϊκή κατοικία, αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση…)

Οργανωμένες αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας(επιχειρηματικούς ομίλους, Κυβερνήσεις, ΕΕ.). Αγωνιζόμαστε για την ζωή που αξίζει σε μας, στην οικογένεια κι στα παιδιά μας. Την Κυριακή 25 Ιούνη πλημμυρίζουμε την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Συμμετέχουμε στην αγωνιστική δράση του Δήμου Πατρέων για την προστασία των ανέργων με κεντρικό σύνθημα ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 9.30 π.μ. από τον παλιό σταθμό του τραίνου και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button