Δυτική Ελλάδα

Συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη στο Αγρίνιο

koi-sylallitirio-apergia-adedy1Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου της περιοχής Αγρινίου και το σωματείο “Δικαίωμα στη Ζωή” συμμετέχουν και στηρίζουν τη γενική απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί   στην πλατεία Ειρήνης Αγρινίου και ώρα 10:30πμ.
Στα πλαίσια της αντίθεσης στις πολιτικές υποβάθμισης κια απαξίωσης των δημόσιων αγαθών, θα αναδειχτεί το σοβαρό πρόβλημα της εγκατάλειψης και λειτουργικής κατάρρευσης του νοσοκομείου Αγρινίου.
                                                             

 

“Η γενική απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ στις 27 Νοεμβρίου μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο πολιτικό γεγονός.Πρέπει να σηματοδοτήσει τη ριζική αντίθεση στις πολιτικές Κυβέρνησης- Τρόικας μέχρι την τελική ανατροπή τους.
Η ανεργία ,η φτώχεια,η ανθρωπιστική κρίση,η μείωση μισθών και συντάξεων,οι απολύσεις,η υποβάθμιση των παροχών υγείας και παιδείας,η φορολογική λεηλασία,το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,η διάλυση των εργασιακών σχέσεων,ο περιορισμός των συλλογικών δικαιωμάτων μας γυρίζουν σε προηγούμενες εποχές.
Πρέπει να τους σταματήσουμε.
*Ειδικά για τους εργαζόμενους στο δημόσιο βασικό εργαλείο για την περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους θα αποτελέσει το “νέο μισθολόγιο”.
*Οι 6.500 απολύσεις στο δημόσιο αποτελούν μνημονιακή δέσμευση καθώς και χιλιάδες νέες απολύσεις που θα προκύψουν από την “αξιολόγηση” και τον “επανέλεγχο” των συμβάσεων. 
*με το νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζουν θα ακυρώσουν τη συλλογική έκφραση και δράση των εργαζομένων καθώς θα περιορίσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και αυτό καθεαυτό το απεργιακό δικαίωμα.
*Η απεργία- αποχή που κύρηξε η ΑΔΕΔΥ και οι ομοσπονδίες ακυρώνει στην πράξη την εφαρμογή του ν.4250/14 που αφορά στην “αξιολόγηση”.
Διεκδικούμε: -την ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών και νόμων.
                     -το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
                     -να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.
                     -το δικαίωμα στη ζωή.
Η Γενική Απεργία αποτελεί σταθμό στο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
                                     Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 
                          στην πλατεία Ειρήνης στις 10:30πμ στο Αγρίνιο
                 ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ”
                                                                   
                                                                      Για το ΝΤ ΑΔΕΔΥ
                                                                         Ο Πρόεδρος
                                                                
                                                                     Γαλατάς Θανάσης

       

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close