Δυτική Ελλάδα

Συγκέντρωση για αποτροπή πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Αμφιλοχίας (video)

koi-pleistiriasmos-amfiloxia1Με το σύνθημα «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» το κίνημα πολιτών Αιτ/νίας «Δικαίωμα στη Ζωή» έκανε αισθητή την παρουσία του δίνοντας άλλη μια μάχη στο ειρηνοδικείο της Αμφιλοχίας την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου το μεσημέρι, για την αποτροπή πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας κατοίκου της περιοχής. Το κίνημα είχε συγκεντρωθεί από νωρίς έχοντας κάνει ήπια κατάληψη έξω από το ειρηνοδικείο, όπου θα λάμβανε χώρα ο πλειστηριασμός εμποδίζοντας την είσοδο των αρμοδίων για την εκτέλεση της πράξης.

Ο πλειστηριασμός που αφορούσε κατάσχεση κύριας κατοικίας, οικοπέδου με οικοδομή καθώς και τεσσάρων αγροτεμαχίων αποτράπηκε προσωρινά μέχρι νεωτέρας. Η ακίνητη περιουσία αφορούσε πολυμελή οικογένεια, που στην αντίθετη περίπτωση θα έμενε στο δρόμο και η οποία θα βίωνε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο το σκληρό πρόσωπο του χρηματοπιστωτικού και πολιτικού συστήματος.

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας σε συνδυασμό με την άνοδο της ανεργίας, έχει επιφέρει σημαντικές μειώσεις στα εισοδήματα των νοικοκυριών και έτσι οι πολίτες-οφειλέτες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, οι οποίες όχι μόνο δεν μειώθηκαν λόγω της κρίσης αλλά εντούτοις αυξήθηκαν. Η ραγδαία αύξηση των καθυστερούμενων οφειλών και η αδυναμία διευθέτησης των χρεών, έχει κάνει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά υποχείρια των πιστωτών. Έτσι οι πολίτες βιώνουν καθημερινά την απειλή στέρησης των κοινωνικών αγαθών όπως ρεύματος, νερού, κατασχέσεων της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Η περιοχή της Αμφιλοχίας δεν έμεινε ανεπηρέαστη από αυτή την δυσάρεστη συγκυρία, όπου περιουσίες  τα τελευταία χρόνια άλλαξαν χέρια ενώ άλλες βρίσκονται υπό την απειλή της κατάσχεσης.
Η δράση του κινήματος υπέρ της κατοικίας για όλους και κατά των πλειστηριασμών βοήθησε κατά το παρελθόν και σε άλλες περιπτώσεις πολιτών σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

έντυπη έκδοση 182

e-maistros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close