Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στο “τραπέζι” η συγχώνευση του ΕΑΠ με το ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδος

Η πρόταση έχει δύο σκέλη η συγχώνευση με το ΕΑΠ να γίνει με ένα μέρος τμημάτων του ΤΕΙ ή εξ ολοκλήρου

“Παράθυρο” για συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας (πρώην ΤΕΙ Πάτρας και ΤΕΙ Μεσολογγίου) με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ανοίγει εάν στην σημερινή συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συνεχιστούν οι διαφωνίες για τη συνένωση των δύο Ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Β. Τριανταφύλλου φέρεται να έχει “παρασκηνιακές” συζητήσεις με το γραφείο του υπουργού Παιδείας για την πρόταση συγχώνευσης με το ΕΑΠ.

Το esos παρότι επέμενε στάθηκε αδύνατη η επικοινωνία με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Αυτό που μας μετέφεραν πηγές του ΤΕΙ είναι ότι η πρόταση έχει δύο σκέλη η συγχώνευση με το ΕΑΠ να γίνει με ένα μέρος τμημάτων του ΤΕΙ ή εξ ολοκλήρου.

Η πρόταση είναι άγνωστο εάν θα κατατεθεί στην αυριανή σύσκεψη του υπουργού με τις Πρυτανικές Αρχές που θα γίνει στη Βουλή.

Πάντως η διοίκηση του ΕΑΠ, όπως προέκυψε από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το esos με το γραφείο του προέδρου της Διοικούσας, φέρεται να μην γνωρίζει την πρόταση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

esos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button