Δυτική Ελλάδα

Σύμπραξη κοινωνικής αλληλεγγύης το Σάββατο και στο κέντρο του Αγρινίου

sympraxi-agapis-proskopoi

Η καρδιά της πόλης ζητά… «να με προσέχεις»

«Η καρδιά της πόλης» χτυπά δυνατά το Σάββατο 31 Μαρτίου στο κέντρο του Αγρινίου, της Πάτρας και του Πύργου, και μας προειδοποιεί «να με προσέχεις»!

Χτυπά και μας καλεί να συμμετάσχουμε στη μεγάλη κοινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε συνεργασία των τριών μεγάλων πόλεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υγείας.

Συγκεκριμένα το φετινό μήνυμα αφορά τις παθήσεις της καρδιάς και την ενθάρρυνση των πολιτών για πρόγνωση και προστασία μέσω των προληπτικών ελέγχων. Για το σκοπό αυτό, με την υποστήριξη τοπικών εθελοντικών οργανώσεων, προσκόπων και τοπικών media, οργανώθηκαν ενέργειες προκειμένου να διατεθεί ένας σημαντικός αριθμός δωρεάν εξετάσεων στους συμπολίτες που τις έχουν ανάγκη και δεν έχουν την δυνατότητα να μπορέσουν να εξεταστούν.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου, από τις 11:00 μέχρι τις 14:00, στις κεντρικές πλατείες των 3 πόλεων με εγκαταστάσεις που θα παρέχουν στο κοινό δωρεάν αιμοληψίες Λιπιδαιμικού Ελέγχου και ενημέρωση προς το κοινό από συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες και παιχνίδια για γονείς και παιδιά, σε συνεργασία με τα προσκοπικά συστήματα των περιοχών, υποστηρίζοντας το μήνυμα πρόληψης θεμάτων υγείας και ενισχύοντας το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η ημέρα θα κορυφωθεί με το σχηματισμό της μεγάλης κόκκινης ανθρωπινής καρδιάς από πολίτες. Φοράμε λοιπόν όλοι κόκκινες μπλούζες και στέλνουμε από το κέντρο της κάθε πόλης το ισχυρότερο μήνυμα, γιατί μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις!

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνει επιπλέον πρωτοβουλίες της κάθε πόλης.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί το πρώτο εγχείρημα συνέργιας και συμμετοχής πόλεων της περιφέρειας στις δράσεις της Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης που πραγματοποιείται για 6η χρονιά στην Πάτρα, με στόχο από την επόμενη χρονιά η σύμπραξη των πόλεων να διευρυνθεί σε όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας.

Η εκδήλωση συντονίζεται από την εφημερίδα Πελοπόννησος, τα τοπικά μέσα, με την συμβολή συστημάτων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων της κάθε πόλης και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Δυτική Ελλάδος.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων ημέρας:
– Δωρεάν παροχή Λιπιδαιμικών Εξετάσεων
– Άλλες ενέργειες προσφοράς
– Κεντρικό Happening: Σχηματίζουμε μία μεγάλη ανθρωπινή καρδιά που θα φωτογραφηθεί από ψηλά.
– Δραστηριότητες για παιδιά
– Ζωγραφική
– Χειροτεχνία
– Κινητικά παιχνίδια
– Διαδραστικά παιχνίδια με τους ήρωες της υγειας
– Φωτογράφηση με τους ήρωες της υγειας
– Facepainting

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button