Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Ίδρυση Σχολικού Συνεταιρισμού στο Αγρίνιο από το Παπαστράτειο Γυμνάσιο

Ένας ξεχασμένος εκπαιδευτικός θεσμός

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2019 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες σύστασης και ίδρυσης του πρώτου σχολικού συνεταιρισμού στην Αιτωλοακαρνανία, ύστερα από πολλά χρόνια αδράνειας

Πρόκειται για μια θεσμική εκπαιδευτική καινοτομία με παιδαγωγικές, κοινωνικές και διαχειριστικές – οικονομικές διαστάσεις για τους μαθητές.

Το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020 η σχολική κοινότητα του Παπαστρατείου 1ου Γυμνασίου Αγρινίου (μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί) ίδρυσαν και λειτουργούν έναν σχολικό/μαθητικό συνεταιρισμό με τη επωνυμία «Η ΦΕΙΔΩ», ακολουθώντας τη σχετική νομοθεσία, που προβλέπεται από τον Ν. 1566/1985 και την υπουργική απόφαση του ΦΕΚ 1107/1997.

Βρίσκοντας ανταπόκριση στους μαθητές του σχολείου η Διευθύντρια του σχολείου κ. Δέσποινα Γεωργιάδη – Αλεξοπούλου σε συνεργασία με την Υποδιευθύντρια κ. Κασσάνδρα Παναγιωτοπούλου και με την αμέριστη υποστήριξη του Συντονιστή Εκπαίδευσης του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας κ. Απόστολου Βετσόπουλου υλοποίησε έναν ξεχασμένο εκπαιδευτικό θεσμό, όπως είναι ο σχολικός συνεταιρισμός, καθώς μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εκδήλωση αρνητικών φαινομένων, όπως είναι το bullying.

Με την καθοδήγηση και εποπτεία του συντονιστή εκπαιδευτικού και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να ασκηθούν σε ποικίλες δραστηριότητες που καλλιεργούν χρήσιμες δεξιότητες, όπως είναι η δημοκρατικότητα, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η αυτοβοήθεια και η κοινωνικοποίηση.

Αναμφισβήτητα, ο σχολικός συνεταιρισμός, αποτελώντας ένα από τα ιδανικότερα εργαλεία βιωματικής μάθησης, θα βοηθήσει τους μαθητές στη μετάβαση από το σχολικό στο κοινωνικό περιβάλλον.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close