ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Μοσχολιός: Άλλη μια χρονιά χωρίς νέα σχολικά κτίρια

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλος Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχηθώ στα παιδιά της Προσχολικής, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στους δασκάλους και καθηγητές, καθώς και στους γονείς καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη, για να αντιμετωπίσουν το δύσκολο έργο τους.


Όμως και αυτή η χρονιά, δυστυχώς, ξεκινά με πολλά προβλήματα στην πόλη μας, ιδιαίτερα στον τομέα της σχολικής στέγης, με την Δημοτική Αρχή να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην αρμοδιότητά της να κατασκευάσει νέα σχολικά κτίρια, αφού άφησε να περάσουν ανεκμετάλλευτες δύο προσκλήσεις της Περιφέρειας (Απρίλιος και Σεπτέμβριος του 2016) για νέα σχολικά κτίρια, παρ’ ότι της παραδώσαμε τις μελέτες για δύο σχολικές μονάδες.

Έτσι θα καταγραφεί στην νεότερη ιστορία της πόλης ως η μοναδική Δημοτική Αρχή που στην πενταετή θητεία της δεν θα έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει ούτε μια νέα σχολική μονάδα».


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Κύριε Μοσχολιέ, στη νεότερη ιστορία της πόλης θα καταγραφεί ότι ήσαστε η μοναδική Δημοτική αρχή στην Ελλάδα που παραχώρησε μια έτοιμη σχολική στέγη , το ισόγειο του νεόκτιστου κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ, που βάσει των αρχικών σχεδίων προοριζόταν για τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου “Μαρία Δημάδη” , στην ΕΛΕΠΑΠ , ιδιωτικό φορέα .
    Και μεις, μαθητές και προσωπικό μείναμε χωρίς σχολική στέγη, με τα σχέδια όμως στο αρχείο μας. .
    Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς σας θυμίζουμε ότι σήμερα ξεκινήσαμε κι εμείς το έργο μας , με διάθεση και δύναμη, στο ημιυπόγειο και το ισόγειο του κτιρίου του ΠΙΚΠΑ στο οποίο φιλοξενούμαστε, με πολλά προβλήματα όμως, λόγω της μη καταλληλότητας του κτιρίου για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
    Μη μας χαλάτε τη διάθεση και μην μας προκαλείτε με τις δηλώσεις σας για σχολική στέγη, κύριε Μοσχολιέ, γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα όνειρα που κάναμε για το καινούριο μας σχολείο, τις τάξεις μας, τον αύλειο χώρο, την πισίνα μας, τα γραφεία μας, τα εργαστήριά μας με τον εξοπλισμό τους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button