ΕκπαίδευσηΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Σχολικά γεύματα για 153.367 μαθητές σε 954 δημοτικά σχολεία

Ποια τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» για το σχολικό έτος 2018-19 απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών 954 Δημοτικών Σχολείων και αφορά 153.367 μαθητές, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε το πρόγραμμα να συνεχισθεί και το επόμενο διδακτικό έτος 2019-2020.

Το πρόγραμμα στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής. Το σχολείο αποτελεί βασικό πεδίο εφαρμογής τέτοιου είδους δράσεων, λόγω του εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ευρύτερα κοινωνικού του ρόλου.

Οπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας: «Τα «Σχολικά Γεύματα» παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων αυτών.

Το μενού του προγράμματος αφορά και στις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στo πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ως ακολούθως:

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» μεταβαίνουν στις οριζόμενες από το Σύλλογο Διδασκόντων αίθουσες.

Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» διαρκεί ως τις 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο.

Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» λήγει, όπως προβλέπεται από το ισχύον πρόγραμμα του Ολοημέρου, στις 14.00.

Η εγκύκλιος για την υλοποίηση του προγράμματος στα 954 Δημοτικά Σχολεία εστάλη σήμερα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Δείτε στην παρακάτω εγκύκλιο αναλυτικά σε ποια σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας θα παρατίθενται τα σχολικά γεύματα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

2 Σχόλια

  1. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ, ΔΕ ΣΥΖΗΤΆΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΕΜΟΝΩΜΈΝΩΝ ΒΈΒΑΙΑ, ΑΛΛΆ ΥΠΑΡΚΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΓΕΎΜΑΤΑ ΑΥΤΆ…

  2. Δεν καταλαβαινω γιατι δεν γινεται σε ολα τα σχολεια.και μην μου πςιτε κοινωνικα κριτηρια γιατι αν πατε και δειτε αφηστε το.και αν δεν γινεται σε ολα τα σχολεια γιατι καθε χρονια δεν γινεται σε διαφορετικο σχολειο.?κατι παιζεται με τα ιδια ποιοσ τα επιλεγει .?απο το δημο?απο την περιφερεια?η οπου πηγαινει το παιδι η το ανηψι του καθενος!με τι κριτηρια δεν συμμετεχουν τα υπολοιπα?και μην πειτε οτι ηταν αλλα σχολεια περυσι ηταν τα ιδια.ποιος ειναι υπευθυνος το υπουργειο παιδειας?ενστασεις _αναφορες που γινονται?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close