sliderΓεγονόταΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Η εικόνα στα σχολεία της περιοχής με την έναρξη της σχολικής χρονιάς-τι γίνεται με τα κενά

Υπόσχεση για κάλυψη των κενών μέχρι το τέλος του μήνα

Οι πρώτες μέρες λειτουργίας των σχολικών μονάδων, είναι και οι πλέον χρήσιμες ώστε να καταγραφούν και να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν, κατά κύριο λόγο σε κενά εκπαιδευτικών.

Στην περιοχή ευθύνης της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Γιώργο Κατσίφα και σε ότι έχει να κάνει με τα ολιγομελή Τμήματα (11 έως 15 μαθητών αναλόγως την περιοχή), φέτος εγκρίθηκαν όλα από το υπουργείο Παιδείας.

Στα Γενικά Λύκεια εγκρίθηκαν 58 Τμήματα.

Στα ολιγομελή Τμήματα των ΕΠΑΛ, εγκρίθηκαν συνολικά 21 Τμήματα και μόνο στο εσπερινό ΕΠΑΛ και στη Γ’ φυσικοθεραπευτών , εξακολουθεί να υπάρχει εκκρεμότητα.
Στα κενά των καθηγητών, ο κ. Κατσίφας τόνισε πως υπάρχουν δεσμεύσεις για την κάλυψη τους μέχρι το τέλος του μήνα.

Αυτή τη στιγμή η κάλυψη των κενών βρίσκεται στο 50%.

Τοποθετήθηκαν 25 εκπαιδευτικοί από τους 75 που απαιτούνται στην Γενική Αγωγή και 46 στους 71 της ειδικής και παράλληλης αγωγής.

Για τα κτιριακά ζητήματα ο κ. Κατσίφας υπενθυμίζει το υπόμνημα που συνέταξε και προώθησε αρμοδίως η Β’ ΕΛΜΕ, με βασικό την ίδρυση και λειτουργία του7ου Γυμνασίου στο κτίριο που σήμερα βρίσκεται το 10ο Δημοτικό, στην περιμετρική του Αγρινίου.

Δραματική η μείωση του μαθητικού πληθυσμού

Κατά τα άλλα, τονίζει πως το βασικό ζήτημα που θα κληθεί και η εκπαιδευτική κοινότητα μοιραία να αντιμετωπίσει, είναι η μείωση του μαθητικού πληθυσμού, που ειδικά στην Αιτωλοακαρνανία, είναι δραματική.

“Όταν μιλάμε για μείωση του μαθητικού πληθυσμού κατά 25% στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αντιλαμβανόμαστε πως τα επόμενα χρόνια θα διαχειριστούμε μια δραματική κατάσταση. Αυτό απαιτεί πλήρη επανασχεδιασμό και ρεαλιστική αντιμετώπιση, μιας και πολλά σχολεία σύντομα θα κλείσουν “, σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίφας.

Για το ίδιο, μείζον θέμα, ρωτήθηκε και ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του δήμου Αγρινίου, Σπύρος Αδάμης, που πρότεινε μεταξύ άλλων έναν σχεδιασμό τετραετίας ώστε να εξευρεθούν λύσεις στέγασης, που θα “έλθουν” από τα άδεια από παιδιά κτίρια,  πχ παιδικών σταθμών.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το θέμα των κενών τέθηκε στην ίδια της υπουργός Παιδείας σε συνάντηση που είχε χθες Δευτέρα ο βουλευτής Κ. Καραγκούνης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40 κενά σε δημοτικά σχολεία (εκ των οποίων 10 αφορούν πρωινά και 30 ολοήμερα) στην Αιτωλοακαρνανία, όπως για παράδειγμα στα δημοτικά Βόνιτσας, Λουτρού κ.λπ. (πρωινά) και λοιπά ολοήμερα ολιγοθέσια δημοτικά της περιφέρειας.

Κενά διαπιστώνονται επίσης και σε νηπιαγωγεία,  όπως για παράδειγμα στην περιοχή του Βάρνακα που αφορά πρωινό πρόγραμμα και σε λοιπά ολοήμερα όπως της Κάτω Δάφνης, του Αγίου Θωμά, του Λεσινίου, της Κυψέλης κ.ο.κ.

Επίσης, ο κος Καραγκούνης υπέμνησε και το γεγονός ότι 3 σχολεία της Ναυπάκτου στερούνται δασκάλων φυσικής αγωγής.

Το agriniopress επιχείρησε κατ’επανάληψη να επικοινωνήσει και με τον πρόεδρο του Συλλόγου δασκάλων – νηπιαγωγών Ηλία Παπαχρήστο, αλλά αυτο δεν κατέστη δυνατό.

Ένα Σχόλιο

  1. Το τελευταίο διάστημα όλο δήλωσης είναι οαδαμης και υπόσχεσης πράξεις μηδέν κ εδώ κίνδυνευουν τα παιδιά….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button