Ροή ΕιδήσεωνΤέχνες

Πλήθος κόσμου για το βιβλίο “Σχίνος Αιτωλίας” της Γιαννούλας Λέρη – Αντωνίου

Σε κλίμα συγκίνησης πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου της Γιαννούλας Λέρη – Αντωνίου “Σχίνος Αιτωλίας” που συνδιοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Σχινιωτών και οι Εκδόσεις i-write.

Την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβε και συντόνισε ο κ. Βασίλης Τσώνης, Αξιωματικός Ε.Α., ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο και κάλεσε στο βήμα την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Παπαγεωργίου Μαρία η οποία με τη σειρά της δήλωσε :”Νιώθω χαρά που ο Σύλλογος των Απανταχού Σχινιωτών αγκάλιασε το βιβλίο και το απέδειξε με την σύσσωμη παρουσία του στην εκδήλωση”.

Ο κ. Ιωάννης Νερατζής, Δρ. Ιστορίας ,έκανε εκτενή αναφορά στο βιβλίο και τόνισε ότι είναι μια τοπογραφική μελέτη που αφορά την ευρύτερη περιοχή μας.

Επίσης έφερε στοιχεία για τη δημιουργία μόνιμων οικισμών – χωριών προερχόμενα από ομάδες κτηνοτρόφων που κατέβαιναν από την ορεινή Ευρυτανία και διαχείμαζαν στην περιοχή. (από Μυρίκη Ευρυτανίας στο Σχίνο ).

Η κ.Γιούλη Μαρούση, Ηθοποιός, Πτυχιούχος Φιλολογίας, Σκηνοθέτης και ο Γιώργος Τάτσης , Ηθοποιός, διάβασαν με γλαφυρό τρόπο κείμενα του βιβλίου.

Την παρουσίαση έκλεισε η συγγραφέας η οποία εμφανώς συγκινημένη ευχαρίστησε όλους τους παράγοντες που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της.

Αναφέρθηκε στο έναυσμα που την έκανε να ασχοληθεί με τη συγγραφή του βιβλίου και είπε :
“Ελπίζω το βιβλίο αυτό να ταξιδέψει σε αναγνώστες και να ανασύρει από τη μνήμη τους στιγμές και βιώματα .Επίσης ευχήθηκε το βιβλίο αυτό να αποτελέσει οδοδείκτη ή αφετηρία εκκίνησης για νέες έρευνες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button