Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στράνωμα Ναυπακτίας: “Αποκλεισμένα” οκτώ παιδιά από το σχολείο, επειδή χάλασε ο δρόμος

Εδώ και μια εβδομάδα-το μήνυμα μαθήτριας που ζητά το αυτονόητο

Στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2020, οχτώ μαθητές εδώ και έξι ημέρες, δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο. Κι αυτό, όχι επειδή το σχολείο τους βρέθηκε σε καραντίνα, αλλά επειδή ο δρόμος…χάλασε!

«Επί έξι ημέρες, κανείς δεν έχει κάνει κάτι για να φτιαχτεί» λέει η μαθήτρια Σταυρούλα, με στάτους στο Facebook που έκανε πριν λίγο.

Οι μαθητές από το χωριό Στράνωμα, μεταφέρονται καθημερινά με λεωφορείο στο Θέρμο, όπου βρίσκεται το σχολείο τους. Όμως τις τελευταίες ημέρες, το σχολικό δεν μπορεί να περάσει λόγω του δρόμου. Ο δρόμος δεν έχει ακόμα επισκευαστεί και οι μαθητές είναι σε απόγνωση!

Θα μπορούσε βέβαια ο δήμος ή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, να πληρώσουν ένα ταξί και να μεταφέρει τα παιδιά από άλλον δρόμο (Στράνωμα-Άνω Κάμπο-Πόρο-Θέρμο), όμως τέτοια διάθεση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής.

Δείτε τι έγραψε η μαθήτρια:

Είμαστε σε ένα χωριό ορεινής Ναυπακτίας Στρανωμα…Έχουμε έξι μέρες να πάμε σχολείο γιατί υπάρχει πρόβλημα με τον δρόμο και κανένας δεν έχει κάνει κάτι να φτιαχτεί είμαστε 8 παιδιά έχουμε χάσει μια εβδομάδα μαθήματα και το χειρότερο είναι ότι δεν δικαιολογούνται οι απουσίες είπα σε κάποιον και μου είπε (σιγά θα χάσεις τα γράμματα) ναι θα χάσω τα γράμματα είμαστε τόσα παιδιά έχει περάσει μια εβδομάδα δεν έκαναν τίποτα …
Μακάρι να με ακούσετε και να γίνει ο δρόμος σύντομα είμαστε παιδιά που ζούμε σε ένα χωριό και θελουμε να μάθουμε πραγματα να προχορισουμε στην ζωη μας και εσείς μας άφηνε χωρίς δρόμο να μην μπορουμε να πάμε σχολείο.!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button