Στον κάμπο της Μεγάλης Χώρας γιόρτασαν τον Άγιο Τρύφωνα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος 1η Φεβρουαρίου 2024, σε κεντρικό σημείο του κάμπου της Μεγάλης Χώρας, στη θέση “Σταυρός” έλαβε και πάλι χώρα μία όμορφη πρωτοβουλία.

Συγκεντρώθηκαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι της Μεγάλης Χώρας Αγρινίου και όχι μόνο, με αφορμή την εορτή του Αγίου Τρύφωνα.(Σημείο αναφοράς το εικόνισμα του Αγίου Τρύφωνα, το οποίο κατασκευάστηκε και τοποθετήθηκε από τον πρώην πρόεδρο του χωριού κ. Γιώργο Μέρκο, τον κ. Θανάση Σκεπετάρη καί τόν κ. Κώστα Μπαζώνη).


Τελέσθηκε ο Αγιασμός με τις ευχές του Αγίου Τρύφωνα προστάτη των γεωργών, αλλά και του Αγίου Μόδεστου προστάτη των κτηνοτρόφων.

Επίσης ευλογήθηκαν και οι άρτοι. Ο π. Δημήτριος Πατσιαλός μίλησε στους αγροκτηνοτρόφους,για τις δωρεές τού Θεού, την όμορφη κτίση, κάμπους καί βουνά , “..τις οποίες έχουμε χρέος να προστατεύουμε…” Αλλά και για την συνεργασία του ανθρώπου με τον Θεό…”όπως ο άνθρωπος που θέλει να δεχθεί τις ακτίνες τού ήλιου, δεν πρέπει να είναι κλεισμένος στο υπόγειο, αλλά να βγει στο φώς, έτσι και με την Ακολουθία του αγιασμού ζητά και λαμβάνει την ευλογία του Θεού…”και συνεχάρη τούς παριστάμενους για την όμορφη αυτή σύναξη.

Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα, με ευχές για καλό μήνα, υγεία, δύναμη, καλή νέα σοδειά (αφού σε λίγο θα αρχίσουν οι προεργασίες για τις καλλιέργειες) και προκοπή στα ζωντανά.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Μεγάλη Χώρα