Δυτική Ελλάδα

Στoν Δρυμώνα Θέρμου η 12η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων

exormisi

Η Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος όπως είναι γνωστό έχει αναλάβει την διοργάνωση της 12ης Π.Ε.Ε.Α., όπου θα διεξαχθεί στις 13-15 Ιουλίου 2018 σε ελατόφυτο ορεινό πλάτωμα, με υψόμετρο 1200 μέτρα, βόρεια του Δρυμώνα Θέρμου Τριχωνίδας στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Οι μετρήσεις φωτορύπανσης (SQM) είναι πολύ καλές και το πλάτωμα είναι ανοιχτό προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα. Ο Δρυμώνας είναι γνωστός για το πολύ ξηρό του κλίμα, και για τον λόγο αυτόν φυματικοί στο παρελθόν περνούσαν περιόδους στην περιοχή για την βελτίωση της υγείας τους. Όπως είναι αναμενόμενο ανάμεσα στα βουνά και στις πλαγιές με πυκνό ελατόφυτο δάσος δε μπορεί να υπάρχει τέλειο ξηρό κλίμα χωρίς κάποιο ποσοστό υγρασίας του βράδυ.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Τόσο η δημοτική αρχή όσο και ο τοπικός πληθυσμός του Δήμου Θέρμου έχουν ενθουσιαστεί με την ανάληψη της 12ης ΠΕΕΑ και επιθυμούν να αγκαλιάσουν αυτή την εκδήλωση, καθώς επίσης να γνωρίσουν τους ερασιτέχνες Αστρονόμους από όλη την Ελλάδα. Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες τόσο στο επίπεδο του σχεδιασμού, όσο και σε επιχειρησιακό. Θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις για την εξέλιξη των προετοιμασιών. Το site της αστροεξόρμησης ήδη έχει πληροφορίες για τον χώρο παρατήρησης, Workshops, χορηγούς, τα καταλύματα, τα αξιοθέατα της περιοχής, τις διαδρομές (πεζοπορικές – ποδηλατικές – ορειβατικές, κ.α.), τους διοργανωτές και πολλά άλλα.

Η Αστρονομική εταιρεία καθώς και η δημοτική αρχή, θα κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να διοργανωθεί μια ακόμη άρτια ΠΕΕΑ με ασφάλεια και με σκοπό την ικανοποίηση όλων των επισκεπτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close