Γεγονότα

Στον Ανακριτή οι 26 συλληφθέντες του διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας – Απολογούνται ανά ομάδες

geg-arxaiokapiloi-gepad5

Ενώπιον του Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, οδηγούνται από το πρωί ανά ομάδες στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, οι 26 συλληφθέντες του διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Στο κύκλωμα είχαν ενεργό ρόλο και συμμετοχή τέσσερις οίκοι δημοπρασιών του εξωτερικού, ενώ τα αρχαία αντικείμενα που διακινούνταν ήταν ανεκτίμητης πολιτιστικής αξίας. Το παράνομο περιουσιακό όφελος της οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν για περισσότερους από 14 μήνες ξεπερνά τα 650.000 ευρώ.

 


Υπενθυμίζεται, πως πρόκειται για εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, με διακριτούς ρόλους και δομημένη ιεραρχία, τα μελή της οποίας δραστηριοποιούνταν από την λαθρανασκαφή μέχρι και την νομιμοποίηση των αρχαίων αντικειμένων και την πώληση τους, σε διεθνείς οίκους μέσω δημοπρασίας. Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης υπήρξε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο, Τρίκαλα, Λάρισα, Λαμία, Δράμα, Προμαχώνα και Ρόδο.

Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι και τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης και αναλυτικότερα ένας 69χρονος, η 51χρονη Γερμανίδα σύζυγός του, πατέρα και γιος ηλικίας 54 και 27 ετών, καθώς και δύο άνδρες ηλικίας 53 και 38 ετών.
Κατηγορίες βαρύνουν ακόμη τέσσερις ιδιοκτήτες μεγάλων οίκων δημοπρασιών του εξωτερικού καθώς και 27 συνεργούς των συλληφθέντων.

.tempo24.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button