Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στόχος να λειτουργήσουν τα υδατοδρόμια – και της Αμφιλοχίας μέσα στο 2020

Μπορεί οι περιορισμοί που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο να φέρνουν επιπτώσεις σε πολλούς κλάδους, ωστόσο παραμένει σταθερή η επιδίωξη της έναρξης των πτήσεων υδροπλάνων στις ελληνικές θάλασσες εντός του 2020.

Η HellenicSeaplanes, είναι αυτή η οποία έχει αναλάβει την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση σειράς υδατοδρομίων ανά την επικράτεια, μεταξύ των οποίων και αυτό της Αμφιλοχίας.

Ο σκοπός της εταιρείας είναι να ενεργοποιήσει την αγορά του υδροπλάνου στο χώρο των ελληνικών μεταφορών. Μάλιστα, τα έγκαιρα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας από την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και η σοβαρή και μαζική αντιμετώπισή τους από τους πολίτες την ενθαρρύνουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Το γεγονός αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο αλλά έχει εκθειαστεί από τα διεθνή ΜΜΕ, προβάλλοντας συχνά την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Ελλάδας την περίοδο αυτή, σε σχέση με τις υπόλοιπες Μεσογειακές χώρες που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δραματική θέση.

«Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε και να χτίζουμε σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι προχωρά με συνέπεια ο σχεδιασμός μας για την υλοποίηση του προγραμματισμού μας για το 2020», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλας Χαραλάμπους πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HellenicSeaplanes.

Σημαντική πρόοδος έχει γίνει στην επικαιροποίηση σύμφωνα με τον νέο νόμο των τεχνικών φακέλων των υδατοδρομίων για όλο το δίκτυο , με τα πρώτα αποτελέσματα να αποστέλλονται άμεσα από την υπηρεσία αξιολόγησης των υδατοδρομίων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών παρά τις δυσκολίες και δυσλειτουργίες που επιφέρει η πανδημία.

Οι κινήσεις του κυβερνητικού μηχανισμού δεν σταματάνε εδώ. Πριν από μερικές μέρες, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προχώρησε στην έγκριση του περιεχομένου του εκπαιδευτικού προγράμματος, της διαδικασίας, του τύπου πιστοποίησης και της εκπαίδευσης για το προσωπικό των υδατοδρομίων όπου δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Πέρα από την άμεση ανταπόκριση στα θέματα αξιολόγησης των υδατοδρομίων το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών μέσω του Υφυπουργού κ. Κεφαλογιάννη ξεκαθαρίζει με διευκρινιστική εγκύκλιο τις διαδικασίες αδειοδότησης υδατοδρομίων, περιβαλλοντικά θέματα καθώς και τις εγκρίσεις που απαιτούνται, επισπεύδοντας τον χρόνο υλοποίησης του δικτύου.

Η HellenicSeaplanes ολοκλήρωσε την επικαιροποίηση των τεχνικών φακέλων που αφορούν έργα που έχει αναλάβει έως τώρα και στη συνέχεια προέβη στην κατάθεσή τους στο υπουργείο για τα κάτωθι υδατοδρόμια:

  • Οργανισμός Λιμένος Βόλου Α.Ε
  • Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε
  • Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας
  • Υδατοδρόμιο Σκύρου
  • Υδατοδρόμιο Τήνου
  • Υδατοδρόμιο Σητείας
  • Υδατοδρόμιο Χίου
  • Υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των 21 υδατοδρομίων του διαγωνισμού της περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου,προχωρά η αδειοδότηση των υδατοδρομίων Ναυπλίου και της Νέας Κίου, ενώ στην τελική τους φάση βρίσκονται οι τεχνικοί φάκελοι των πέντε υδατοδρομίων του Οργανισμού Λιμένος Εύβοιας και συγκεκριμένα της Χαλκίδας, της Αιδηψού, της Καρύστου, Αλιβέρι και της Κύμης.

Ακόμη σε σχετική ανακοίνωση, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HellenicSeaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους αναφέρει σε τηλεοπτική συνέντευξη του, σχετικά με τις αναβολές που φέρνει ο κορωνοϊός στην έλευση των υδροπλάνων στη χώρα μας: «Ο σύγχρονος κόσμος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις με την πανδημία του κορωνοϊού και από αυτόν τον κλοιό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Αναφορικά με τον κλάδο των υδροπλάνων η προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τον τομέα των υδροπλάνων επισφραγίστηκε με την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου και η Hellenic Seaplanes οφείλει να ακολουθήσει το σχεδιασμό της, παρά τις καθυστερήσεις και τις αντικειμενικές δυσκολίες, με μόνο στόχο να πραγματοποιηθούν πτήσεις με υδροπλάνο ξανά στην Ελλάδα, μέσα στο 2020».

Το πλάνο της HellenicSeaplanes, πέρα από τη διευθέτηση των απαραίτητων διαδικασιών που αφορούν τα υδατοδρόμια, επεκτείνεται στο σύστημα κρατήσεων το οποίο βρίσκεται σε φάση πιλοτικών δοκιμών και αναβαθμίσεων με απώτερο στόχο να είναι σύντομα διαθέσιμο μέσω της εταιρικής ιστοσελίδας καθώς και νέες στρατηγικές συνεργασίες δρομολογούνται με τουριστικές εταιρίες για τη δημιουργία από κοινού περιηγητικών πακέτων, με εταιρίες μεταφορών, με εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, καθώς και με συνεργάτες που θα ενσωματώσουν καινούργιες εφαρμογές και υπηρεσίες στα υδροπλάνα και υδατοδρόμια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button