ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Στη βουλή η «επιλεκτική ευαισθησία» για το μνημείο των δυο πεσόντων πιλότων στη Νεάπολη Αγρινίου

Μετά το «όχι» στην παραχώρηση αποσυρθέντος πολεμικού αεροσκάφους

Πριν από λίγες μερες έγινε γνωστή η αρνητική απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο αίτημα που κατέθεσε ο Δήμος Αγρινίου για την παραχώρηση αποσυρθέντος μαχητικού αεροσκάφους «Phantom F-4» ή «RF-4» με στόχο την ανέγερση μνημείου στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου, όπου θα τιμάται η μνήμη των ηρώων Επισμηναγού, Κωνσταντίνου Καραθάνου και του Υποσμηναγού, Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη.

Και οι δυο πιλότοι κατάγονταν από τη Νεάπολη του δήμου Αγρινίου και ήταν συμμαθητές.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (ΕΣΠΕΑΙΤ), «η αρνητική απάντηση που έχει αποσταλεί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την τοπική κοινωνία και για αυτό το ΥΠΕΘΑ οφείλει να επανεξετάσει το αίτημα με οδηγό την ανακατανομή ήδη αποσυρθέντων αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται ως εκθέματα και δε σχετίζονται με ανάλογες περιπτώσεις».

Παρά το ότι ο Δήμος Αγρινίου έχει επισημάνει προς τους αρμοδίους ότι ο χώρος ανεγέρσεως του άνω μνημείου απέχει σε ευθεία γραμμή απόστασης μόλις 4,7 χλμ. από το αεροδρόμιο της «132 Σμηναρχίας Μάχης», όπου έχουν εναποτεθεί δεκάδες παλαιά «Α-7Η Corsair» και «F-104G», γεγονός που διευκολύνει την μεταφορά, δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ο Κυριάκος Βελόπουλος, βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, όπου και θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:

“1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να αρθούν τα όποια γραφειοκρατικά προσκόμματα και να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα, που κατέθεσε ο Δήμος Αγρινίου για την παραχώρηση αποσυρθέντος μαχητικού αεροσκάφους «Phantom F-4» ή «RF-4» με στόχο την ανέγερση μνημείου στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου, προς τιμήν των ηρώων Επισμηναγσύ, Κωνσταντίνου Καραθάνου και του Υποσμηναγού, Κωνσταντίνου Αλεξανδράκη;

2. Προτίθεσθε να επανεξετάσετε και να στηρίξετε το ως άνω δίκαιο αίτημα, που αποτελεί το ελάχιστο χρέος της Πολιτείας, προς όσους έδωσαν την ζωή τους για την προστασία της Πατρίδος;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button