Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στο πλευρό των απολυμένων του Νηρέα σωματεία της Αιτωλοακαρνανίας και το Εργατικό Κέντρο

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ του Σωματείου «Ένωσης Οικοδόμων» Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα τον εργαζομένων του ΝΗΡΕΑ, ενάντια στις απολύσεις των 32 φυλάκων.

“Το Δ.Σ. του Σωματείου  της « ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ»  συμπαραστέκεται στον αγώνα  των εργαζομένων  της επιχείρησης ιχθυοκαλλιεργειών «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.» ενάντια στην απόφαση της  επιχείρησης να προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις εργαζομένων με πρόσχημα  τον μη επαγγελματισμό τους  που , όλως περιέργως , ανακάλυψε  μετά από δεκαετίες δουλειάς.

Η Διοίκηση του «ΝΗΡΕΑ» προχωρεί σ’ αυτές  τις απολύσεις  έχοντας στο πλευρό της το  νομοθετικό – αντεργατικό οπλοστάσιο  που παρέχει  η κυβέρνηση της Ν.Δ. , όπως και οι προηγούμενες  των ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και μάλιστα σε περιόδους  που η κρίση  του συστήματος γιγαντώνει τη φτώχεια , την ανεργία , την εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι  ένα όπλο έχουν, αυτό της ενότητας  και του αγώνα, για να μην περάσουν  οι απολύσεις , η υποταγή και η τρομοκρατία.

Απαιτούμε να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις  στο «ΝΗΡΕΑ Α.Ε.»”.

Παράλληλα, με δεύτερη ανακοίνωσή του προχωρά σε καταγγελία του νομοσχεδίου που προωθείται από την κυβέρνηση σε ότι αφορά τις συγκεντρώσεις-διαδηλώσεις.  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση το νομοσχέδιο έχει “στόχο τον περιορισμό μέχρι και την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων των εργαζομένων”.

“Το Δ.Σ. του σωματείου μας καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου της περιοχής μας την επιχείρηση προώθησης στη βουλή από την κυβέρνηση της Ν.Δ. νομοσχέδιο με στόχο τον περιορισμό μέχρι και την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων των εργαζομένων.

Το νομοσχέδιο αυτό είναι στην ουσία αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971 καθώς ορίζει στην πράξη την αστυνομία να κάνει κουμάντο πως θα γίνουν , που θα γίνουν και αν θα επιτρέψουν να γίνουν οι διαδηλώσεις.
Φτάνει στο σημείο μάλιστα να τιμωρεί με «ιδιώνυμο» , με φυλάκιση από 1 έως 2 χρόνια ακόμα και αυτούς που απλώς θα πάρουν μέρος σε μια διαδήλωση.

Τα μέτρα αυτού του νομοσχεδίου έρχονται από παλιά και στόχο έχουν να βάλουν το εργατικό κίνημα στο «γύψο, όπως έκανε η χούντα , για να μην ενοχλούνται οι μονοπωλιακοί όμιλοι του μεγάλου κεφαλαίου και τα αφεντικά τους, για να αυξάνουν τα κέρδη τους στις πλάτες των εργαζομένων.

Είναι σχέδια που εκπορεύονται από την Ε.Ε. , το ΝΑΤΟ , το μεγάλο κεφάλαιο για να χτυπηθεί κάθε λαϊκή αντίδραση στα αντιλαϊκά τους σχέδια και στο σάπιο καπιταλιστικό τους σύστημα.

Όμως να είναι σίγουροι , κυβέρνηση και κεφάλαιο και όσα κόμματα βρίσκονται στην ίδια πολιτική : Τα μέτρα αυτά δε θα περάσουν , θα καταργηθούν στην πράξη”.

Συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους του Νηρέα εξέφρασε και το Εργατικό Κέντρο με ανακοίνωση που συνυπογράφει πλήθος σωματείων:

“Τα  Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  και των σωματείων μελών που συνυπογράφουν  εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη  τους   στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες  «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.» στον Αστακό.

Από την πρώτη στιγμή  στηρίξαμε όλες τις αποφάσεις  του Δ.Σ. του Σωματείου  που αγωνίζεται  για να μη γίνουν απολύσεις  συναδέλφων τους , για υπογραφή  επιχειρησιακής  σύμβασης εργασίας, για μέτρα υγιεινής  και ασφάλειας.

Στηρίζουμε  την απόφαση  για απεργία  την Τετάρτη 1η Ιούλη ,  που καθόρισε το  Δ.Σ.  μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης .

Θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις  για την επιτυχία  της απεργίας  και θα δώσουμε αγωνιστικό « παρών»  στην απεργιακή συγκέντρωση

9:30 π.μ.  στο συσκευαστήριο στην Τσαπουρνιά.

Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία  έχουν τη δύναμη  να επιβάλουν τα δίκαια αιτήματά τους  σε κάθε κλάδο , σε κάθε  χώρο δουλειάς.

Με όπλο μας την οργάνωση, τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας μπορούμε  να τα  καταφέρουμε   και θα τα καταφέρουμε,  γιατί χωρίς τους εργαζόμενους γρανάζι δε γυρνά, οι εργαζόμενοι μπορούν  χωρίς αφεντικά.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου « Η ΕΝΩΣΗ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΤ- ΟΤΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΣΕ – ΟΤΕ

Σωματείο  Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων  Ν. Αιτωλ/νίας και Ευρυτανίας

Σωματείο  Τεχνικών Ηλεκτρισμού ( Σ.ΤΕ.Η) Ν. Αιτωλ/νίας

Σωματείο  Σχολικών Τροχονόμων Αγρινίου

Συνδικάτο Υπαλλήλων Οδικών Μεταφορών Ν. Αιτωλ/νίας

Σωματείο Χειριστών

Σωματείο Υπαλ/λων  & Τεχνιτών Ιματισμού Αγρινίου

Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ν. Αιτωλ/νίας

Συνδικάτο Θερμαστών Πρακτικών Μηχανικών και Εργαζομένων στο Μέταλλο

Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α  Ν. Αιτωλ/νίας”

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button