Στο ΠΔΕ έργο αγροτικής οδοποιίας στην Μπαμπίνη προϋπολογισμού 300.000 ευρώ

Γίνεται γνωστό σε όλους τους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου  και ιδιαίτερα της Τοπικής Κοινότητας  Μπαμπίνης, ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου  και με την υπ’ αριθ. 332/21-5-2018 απόφαση του με ΑΔΑ:Ω931465ΧΙ8-77Κ, ενέκρινε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 στη ΣΑΕΠ 401 το έργο με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΑΠΟ Τ.Κ. ΜΠΑΜΠΙΝΗΣ ΕΩΣ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» προϋπολογισμού 300.000,00 €.
Το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί άμεσα.
Αφορά εργασίες που θα γίνουν στον χωματόδρομο που ξεκινά από την Τοπική Κοινότητα Μπαμπίνης και καταλήγει στη θέση που βρίσκεται το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι στρωμένος με αμμοχάλικο αλλά με τη συχνή χρήση του δρόμου το αμμοχάλικο έχει μεταφερθεί στις άκρες και στο κέντρο του οδοστρώματος. Επίσης ο συγκεκριμένος δρόμος στερείται τάφρων απορροής όμβριων, αλλά και τεχνικών, με αποτέλεσμα οι βροχοπτώσεις να δημιουργούν σημαντικά προβλήματα. Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν αφορούν δρόμο μήκους 1982,19μ και είναι:
• Διαμόρφωση – εξυγίανση του καταστρώματος του δρόμου,
• Κατασκευή τεχνικών και τάφρων απορροής όμβριων υδάτων,
• Επιστρώσεις και διαμόρφωση του καταστρώματος του δρόμου με την χρήση των προϊόντων εσκαφών,
• Συμπλήρωση με υπόβαση με αμμοχαλικώδη υλικά και στη συνέχεια εργασίες διάστρωσης και κυλίνδρωσης με υλικό βάσης,
• Ασφαλτική προεπάλειψη και κατασκευή στρώσης κυκλοφορίας.
Οι εργασίες του έργου αυτού θα ξεκινήσουν άμεσα, μετά την δημοπράτηση του.
Η ανακοίνωση του Δήμου, κάνει λόγο για “άλλη μια δέσμευση του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής που γίνεται πραγματικότητα”.
Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress