ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου Φαρμάκης – Δημητρογιάννης

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του εντάχθηκαν σε έργο ενεργειακής αναβάθμισης

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρίνιου επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης μαζί τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Λάμπρο Δημητρογιάννη.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου εντάχθηκαν σε έργο ενεργειακής αναβάθμισης.

Αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης:

«Επισκεφθήκαμε με τον Περιφερειάρχη το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου, όπου προσφάτως οι κτιριακές του εγκαταστάσεις εντάχθηκαν σε έργο ενεργειακής αναβάθμισης.

Πρόκειται για οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις, ύψους 521.000 ευρώ, που θα επιφέρουν αυξανόμενη λειτουργικότητα και θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας!

Με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε εμπράκτως το σπουδαίο έργο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, που εξυπηρετεί 8.000 συμπολίτες μας το χρόνο!

Ακόμα πιο σημαντικό, ότι αξιοποιούμε τη προσφορά των μεγάλων δωρητών Σπύρου και Ελένης Τσικνιά, σεβόμενοι την ιστορία της περιοχής μας!».

Η ενημέρωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος:

«Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου επισκέφθηκαν, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Αφορμή της επίσκεψης υπήρξε η πρόσφατη ένταξη του κτιρίου που στεγάζεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ως έργο ενεργειακής αναβάθμισης, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια και αναμένεται να υλοποιηθεί από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Ο  προϋπολογισμός του έργου είναι ύψους 521.814 ευρώ, και περιλαμβάνει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, όπως τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων, εγκατάσταση υδραυλικού ανελκυστήρα, εγκατάσταση νέων υδραυλικών και αποχετευτικών δικτύων, νέο σύστημα κλιματισμού, τοποθέτηση φωτιστικών led κ.ά.

Ο Περιφερειάρχης, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν και ξεπεράστηκαν επιτυχώς για την ένταξη του έργου, περιηγήθηκε στους χώρους του κτιρίου και παράλληλα ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες που προσφέρει σε όλη τη γεωγραφική ενότητα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Από την πλευρά τους, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι, αφού ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την επιτυχή κατάληξη του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης, τόνισαν τη σημασία του στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας για την περιοχή. Επίσης, περιέγραψαν τους στόχους που έχουν τεθεί για την υλοποίηση δράσεων  ψυχικής υγείας μέσω των επερχόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο κ. Φαρμάκης δήλωσε: «Είναι πάντα μεγάλη χαρά και ικανοποίηση να συμβάλλουμε εμπράκτως στην βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας. Είναι όμως και τιμή να στηρίζουμε το έργο των εργαζομένων στη δημόσια υγεία, που ιδιαίτερα αυτή την περίοδο υπερβάλλουν εαυτούς. Και η τιμή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν αφορά σε αξιοποίηση προσφορών από μεγάλους δωρητές της περιοχής μας, όπως αυτές του Σπύρου και της Ελένης Τσικνιά, οι οποίοι δώρισαν  το κτίριο που στεγάζεται σήμερα το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρίνιου, και οι οποίοι αποτελούν ιστορικά  σύμβολα κοινωνικής προσφοράς για την περιοχή μας».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Δημητρογιάννης ανέφερε: «Είναι σπουδαίο το έργο που παρέχει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγρινίου, εξυπηρετώντας 8.000 περίπου συμπολίτες μας κάθε χρόνο. Διαρκής μας στόχος είναι η συνδρομή μας στη βελτίωση των δομών υπηρεσιών δημόσιας υγείας, η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού και η ενίσχυση του έργου τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας, όσο και δε δράσεις προαγωγής στις τοπικές κοινωνίες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό και τους ευχαριστώ για την έως τώρα αποτελεσματικότητά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button