Ροή Ειδήσεων

Στο Γ.Σ. της ΠΟΑΣΥ αντιπροσωπεία της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας

epi-astynomiko-megaro-akarnaniasΤην 3 και 4 Μαΐου 2017 αντιπροσωπεία της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο  Αντώνιο Κωστάκη και τον Γενικό Γραμματέα Θεόδωρο Λαχανά, παρευρέθηκε  και συμμετείχε στο διήμερο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ στην Αθήνα.

Με ανακοίνωση τύπου η Ένωση, ενημερώνει τα μέλη της για τα αποτελέσματα του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας:

“Στη διάρκεια του Συμβουλίου την δεύτερη μέρα, παρουσία και του Υποστράτηγου κ. ΚΩΤΣΑΚΗ υπεύθυνου οικονομικών του Αρχηγείου και του κ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, υπεύθυνου ανθρωπίνου δυναμικού, από τον Πρόεδρο της Ένωσής Ακαρνανίας εκφράστηκαν οι απόψεις της Ένωσης και έγινε ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή μας.

Ειδικότερα για το θέματα του επικίνδυνου της εργασίας μας και το δικαίωμα της απεργίας προτάθηκαν να επικαιροποιηθούν παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ σε συνέδρια και συμβούλια της ομοσπονδίας μας που ήταν σύμφωνος με τα ανωτέρω και να εξετασθούν τρόποι (νομικοί -νομοθετικοί ) για την εξεύρεση λύσης.

Για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας και την ίδρυση Άμεσης Δράσης στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας ζητήθηκε να στελεχωθεί με μεταθέσεις εκτός διευθύνσεως και να της χορηγηθούν υλικοτεχνικά εφόδια (αυτοκίνητα, υπολογιστές, καινούρια αλεξίσφαιρα, κ.α.) καθώς σε διαφορετική περίπτωση μόνο Άμεση Δράση δεν θα είναι.

Ακόμα τέθηκε το θέμα των συνεχών συνοδειών προσώπων και πραγμάτων.

Ζητήθηκε η επανεξέταση του θέματος στο πλαίσιο της εξοικονόμησης χρημάτων-εργατο ωρών-προστασίας των οχημάτων.

Ζητήθηκε να εγκρίνονται τα κονδύλια που αφορούν θέματα για την ασφάλεια και την υγιεινή των συναδέλφων και  δήλωσε ότι οι Ενώσεις δεν μπορούν να είναι χορηγοί της Αστυνομίας τροφοδοτώντας τους μα χαρτί  Α4-γάντια-μάσκες-απολυμαντικά και πολλά άλλα υλικά.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος πρότεινε  θέσπιση χορήγησης άδειας στους Αστυνομικούς που τα παιδιά τους συμμετέχουν σε Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ την περίοδο των εξετάσεων καθότι όλη η οικογένεια βρίσκεται σε πίεση- άγχος και αγωνία, όπως άλλωστε προβλέπεται για τους στρατιωτικούς.

Απαντώντας οι υπηρεσιακοί παράγοντες δήλωσαν ότι για το επικίνδυνο της εργασίας χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Για διάφορα εφόδια –αυτοκίνητα βρίσκονται διαγωνισμοί  σε εξέλιξη όμως καθυστερούν  λόγων ενστάσεων των ενδιαφερόμενων εταιρειών. Για την έγκριση κονδυλίων για θέματα ασφάλειας και υγιεινής οι εγκρίσεις χρονοτριβούν λόγω ενδελεχών ελέγχων από τους αρμόδιους.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button