Γεγονότα

Στο φουλ τα φράγματα του Αχελώου-πληροφορίες για ήπιο άνοιγμα των υπερχειλιστών (video)

Koi-limni-kremaston

Στο μέγιστο επίπεδο λειτουργίας βρίσκονται σήμερα τα φράγματα του Αχελώου λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού, η οποία ενδεικτικά στο φράγμα των Κρεμαστών έχει φτάσει τα 276,4 μέτρα!

Συγκεκριμένα, το φράγμα παράγει αυτή τη στιγμή 437 μεγαβάτ την ώρα καθώς ο υδροηλεκτρικός σταθμός λειτουργεί επίσης στο φουλ των δυνατοτήτων του και υπάρχει ένα περιθώριο περίπου 1,5 μέτρου μέχρι να κριθεί αναγκαίο το άνοιγμα των υπερχειλιστών για την απομάκρυνση μεγαλύτερης ποσότητας νερού, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάλογη είναι η κατάσταση και στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς του Καστρακίου και της Στράτου, καθώς συνολικά και οι τρεις παράγουν αυτή τη στιγμή περισσότερα από 900 μεγαβάτ την ώρα.

Πάντως καθησυχαστικές είναι οι πληροφορίες από την ΔΕΗ, καθώς όπως αναφέρουν, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Παρ’όλα αυτά στο διαδίκτυο το Σάββατο κυκλοφόρησε και video όπου γίνεται λόγος για λειτουργία του υπερχειλιστή στα Κρεμαστά:

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την αντιμετώπιση της ανόδου της στάθμης του νερού ενημέρωσε τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιώργο Βαρεμένο, ο υπεύθυνος της ΔΕΗ για τα φράγματα, κ. Αργυράκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Για την αντιμετώπιση της ανόδου της στάθμης του νερού σε επίπεδα συναγερμού, στη λίμνη Κρεμαστών, ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο, ο υπεύθυνος για τα φράγματα από πλευράς ΔΕΗ, κ. Αργυράκης.

Η στάθμη έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο στα χρονικά, παρά το γεγονός ότι τα εργοστάσια της ΔΕΗ δουλεύουν σε πλήρες φορτίο. Ως λύση προκρίνεται το ήπιο άνοιγμα των υπερχειλιστών προκειμένου να αποφευχθεί το έσχατο μέτρο του πλήρους ανοίγματός τους, που θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στον κάτω ρου του Αχελώου, όπου η στάθμη του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα.

Ο κ. Βαρεμένος ζήτησε από τον κ. Αργυράκη να ανανεωθεί με κάθε τρόπο η παραχώρηση της λίμνης Καστρακίου στην Ελληνική Ομοσπονδία Θαλάσσιου Σκι για τη διοργάνωση σημαντικών events. Ζήτησε, επίσης, την παροχή συγκεκριμένης τεκμηρίωσης από τη ΔΕΗ προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλία για την οριστική επίλυση του θέματος, που απασχολεί και κάποιες άλλες περιοχές της χώρας”.

synantisi-varemenos-argyrakis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button