ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του 11ου -17ου Δημοτικού και 11ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου

Την ικανοποίηση του για την ένταξη του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση 11ου & 17ου Δημοτικού Σχολείου και 11ου Νηπιαγωγείου Δήμου Αγρινίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.095.000,00 ευρώ προβλέπει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο σχολικό συγκρότημα του 11ου & 17ου Δημοτικού Σχολείου και του 11ου Νηπιαγωγείου Δήμου Αγρινίου με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, τη μείωση του λειτουργικού κόστους και τη βελτίωση των εσωτερικών συνθηκών.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν προσθήκη θερμομόνωσης στην εξωτερική τοιχοποιία, αντικατάσταση κουφωμάτων με σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικά κουφώματα με πιστοποιημένες ιδιότητες.

Αντικατάσταση υαλοπινάκων με νέους υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικατάσταση συστήματος θέρμανσης –κλιματισμού , αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα LED υψηλής απόδοσης και εγκατάσταση συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων.

Αυτές οι παρεμβάσεις θα βελτιώσουν σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου, θα εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες εσωτερικές συνθήκες εργασίας και παράλληλα θα μειώσουν σημαντικά το λειτουργικό κόστος μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας από τα συστήματα θέρμανσης και φωτισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button