Δυτική Ελλάδα

Στο χάρτη του ναυτικού τουρισμού η περιοχή

geg-epimelitirioΜε την κατάληξη της 25ης Ρεγκάτας Φιλίας του Ιονίου στο Μεσολόγγι χθες σηματοδοτήθηκε η μονιμοποίηση της συνεργασίας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας με Επιμελητήρια της Ιταλίας για την προώθηση του ναυτικού τουρισμού στην περιοχή μας.

Μετά την περσινή επιτυχία του αντίστοιχου ιστιοπλοϊκού αγώνα η Ρεγκάτα περιέλαβε και φέτος τον Αστακό και το Μεσολόγγι μετά την Κέρκυρα που ήδη ήταν προορισμός.

Προχθές  στον Αστακό η ντόπιοι και η δημοτική αρχή υποδέχθηκαν τα σκάφη που πέρασαν διαδοχικά από Ιταλία, Κροατία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Ελλάδα. Διοργανώθηκαν χοροί, λαογραφικά δρώμενα, δόθηκαν δώρα και τα Ιταλικά πληρώματα φιλοξενήθηκαν σε παραδοσιακό γεύμα στην πόλη του Αστακού. Σήμερα υπήρχε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου όπου ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Μπριντιζι κ. Αλφρέντο Μαλκάρνε έδωσε την είδηση ότι πλέον η Assonautica Italiana θα περιλαμβάνει στις τουριστικές διαδρομές της και τη Λευκάδα και το Μεσολόγγι, με πέρασμα και απ’ τον Αστακό. Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες του ναυτικού τουρισμού της Ιταλίας, θα βάλουν την περιοχή μας στο πρόγραμμα τους. Τον κ. Μαλκάρνε και την Ιταλική αντιπροσωπία υποδέχθηκαν και προσφώνησαν ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Π. Κατσούλης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Π. Τσιχριτζής.

Όλοι βεβαίωσαν τη μεγάλη σημασία που έχουν τέτοιες προσπάθειες για την τουριστική ανάπτυξη σε μια εποχή που επενδύονται πολλά στις θαλάσσιες επικοινωνίες.

Μετά τη συνέντευξη τύπου ανταλλάχτηκαν δώρα και αναμνηστικά ενώ στη συνέχεια προσκεκλημένοι θα μετέβαιναν για επίσκεψη στο αρχαίο Νεώριο και των αρχαίο Θέατρο Οινιάδων όπου θα παρακολουθούσαν και την παράσταση “Ειρήνη” του Αριστοφάνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button