Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στο Αίγιο έκλεισαν την εθνική οδό για να μην κλείσει Πανεπιστημιακό Τμήμα (φωτο)

Συλλαλητήριο και αποκλεισμό της Νέας και της Παλιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του κόμβου Μεγανίτη στο Αίγιο πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι φορείς της περιοχής.

Ο Δήμος Αιγιάλειας και περίπου 30 σωματεία και σύλλογοι της περιοχής βγήκαν στους δρόμους όπως είχαν προαναγγείλει για να παραμείνει η έδρα του πανεπιστημιακού παραρτήματος του τμήματος φυσικοθεραπείας στο Αίγιο.

Στη σημερινή κινητοποίηση, υπέρ της παραμονής του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, συμμετέχουν, μαζικά, επιστημονικοί, παραγωγικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της πόλης, με μοναδικό ν’ ακυρώσουν τα σχέδια του Πανεπιστημίου Πατρών και του υπουργείου Παιδείας που θέλουν το κλείσιμο του τμήματος στην έδρα της Αιγιάλειας και τη μεταφορά του στην έδρα του πανεπιστημιακού ιδρύματος στο Ρίο.

Επίσης στις 12.30 έκλεισαν καταστήματα στο Αίγιο στο πλαίσιο της κινητοποίησης. Στην περιοχή ετοιμάζονται δυο ακόμη συλλαλητήρια. Ένα για την ενίσχυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων Αιγίου κι ένα για το σταφιδικό ζήτημα.

Την ίδια ώρα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ερωτηθείς από το thebest.gr δεν θέλησε να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις ενώ τόνισε ότι η Σύγκλητος έχει πάρει τις αποφάσεις της.

«Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι, ο καθένας μπορεί να διαμαρτύρεται και να εκφράζει την άποψΉ του. Δεν θα σχολιάσω τις κινητοποιήσεις, είναι αναφαίρετο δικαιώμά τους. Απλώς με ενοχλεί που κλείνουν δρόμο. Η σύγκλητος έχει αποφασίσει», ανέφερε ο κ. Μπούρας.

ΤΗΕΒΕST

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button