Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στο 78ο συνέδριο αποδήμων Ευρυτάνων ο Πανευρυτανικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας (φωτο)

Στο Καρπενήσι διεξήχθη από τις 28 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου, το 78ο Συνέδριο της Ενώσεως των αποδήμων Ευρυτάνων της Αμερικής, το «Το Βελούχι».

Επίσημα προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο Δημήτρη Τσόλκα ήταν και ο Πανευρυτανικός Σύλλογος Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Οι Άγιοι Ευρυτάνες».


Ο πρόεδρος Λιούπρας Κωνσταντίνος, στην έναρξη του Συνεδρίου, πήρε το λόγο και μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να παρευρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, με δύο μέλη του Συμβουλίου μου την Γραμματέα κ. Ψηλού Μαρία και τον ταμία κ. Γιαννόπουλο Μάκη. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον αγώνα ζωής, που δώσατε στο εξωτερικό , ανάμεσα σε ανθρώπους με άλλα ήθη , έθιμα και διαφορετικό τρόπο σκέψης. Κι όμως κερδίσατε και η σημερινή παρουσία σας εδώ, σημαίνει ότι δεν ξεχάσατε τον τόπο από όπου ξεκινήσατε.

Αδέλφια απόδημοι,

σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε και θα προσφέρετε στην πατρίδα μας και στην Ευρυτανία μας. Εύχομαι το συνέδριό σας , να πάρει γόνιμες πρακτικές αποφάσεις για το καλό του τόπου μας. Ο Θεός να σας έχει καλά , να ξανανταμώσουμε!».

Το Σάββατο 30 Ιουλίου ακολούθησε δεξίωση στο κέντρο «Παράδεισος» στο Μικρό Χωριό, όπου παρίστατο ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζωρτζ Τσούνης και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Πανευρυτανικός Σύλλογος Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Οι Άγιοι Ευρυτάνες» εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μάκη Γιαννόπουλο.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button