ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Στο 39,1% οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ελλάδα, στο 30,7% στην Αιτωλοακαρνανία

Χαμηλές παραμένουν οι «πτήσεις» των εμβολιασμών στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία, που αναρτώνται καθημερινά στο emvolio.gov.gr

Αν και σε εθνικό επίπεδο τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια σχετική άνοδος των εμβολιασμών, η Αιτωλοακαρνανία παραμένει “καθηλωμένη” στους 1300 περίπου εμβολιασμούς ημερησίως, σημειώνοντας σημαντική πτώση σε σχέση με δέκα – δεκαπέντε μέρες πριν, όταν οι οι εμβολιασμοί καθημερινά, ήταν περίπου 1800.

Σε εθνικό επίπεδο, οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί μέχρι και σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου, είναι στο 39,1% του γενικού πληθυσμού και στην Αιτωλοακαρνανία το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται στο 30,7%, έναντι του πληθυσμού της απογραφής του 2011 πάντα, δηλαδή περίπου 210.000 άτομα. Βέβαια το νούμερο αυτό του συνολικού πληθυσμού είναι πολύ πιθανό να είναι χαμηλότερο σήμερα, δέκα χρόνια μετά. Επίσης, τα ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης είναι μεγαλύτερα, εάν αντιστοιχηθούν με τον ενήλικο πληθυσμό.

Τα παιδιά έως 14 ετών αντιστοιχούν στο 14,4% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Περίπου 6 στους δέκα είναι μεταξύ 15 και 64 ενώ 21,8% του πληθυσμού είναι άνω των 65.

Σε κάθε περίπτωση όμως η Αιτωλοακαρνανία παρουσιάζει μια πολύ σημαντική υστέρηση, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει και ενδονομαρχιακές αποκλίσεις, δηλαδή άλλες περιοχές είναι σε καλύτερη κατάσταση και άλλες σε πολύ χειρότερη.

Το ζητούμενο τώρα, είναι να υλοποιηθούν οι ανακοινώσεις – προθέσεις της Περιφέρειας και των δήμων σχετικά με τις δράσεις ευαισθητοποίησης που προγραμματίζουν. Σε αυτές σύμφωνα πχ με τις δηλώσεις του Νεκτάριου Φαρμάκη και του Γ. Παπαναστασίου, θα κληθούν να μετάσχουν ενεργά παραγωγικοί φορείς, σύλλογοι, το σύνολο των αυτοδιοικητικών μέχρι το τελευταίο χωριό κλπ. Ζητούμενο οι δράσεις αυτές να είναι στοχευμένες και “έξυπνες”. Με ενδιαφέρον στο μεταξύ αναμένεται η στάση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στα θετικά θα πρέπει να προστεθεί και η ενεργοποίηση κινητών συνεργείων εμβολιασμών, ώστε να εξυπηρετηθούν ηλικιωμένοι και ανήμποροι πολίτες, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές και αδυνατούν να μετακινηθούν απο τις εστίες τους.

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button