Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας κλιμάκιο της ΕΟΕΔ Μεσολογγίου

Κλιμάκιο της Ε.Ο.Ε.Δ βρέθηκε μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό της 3η Μαρτίου στις πληγείσες περιοχές προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των συνεπειών των τελευταίων σεισμών.

Το κλιμάκιο της Ε.Ο.Ε.Δ πήγε σε διάφορα χωριά και έστησαν σκηνές, ράντζα, σκέπασαν με νάιλον τις σκηνές ,έδωσαν ψυχολογική στήριξη ,παρείχαν Α΄ Βοήθειες, βοήθησαν σε στήσιμο καταυλισμού τροχόσπιτων, μοίρασαν συσσίτιο, συνοδεύσαν φορτηγά με νερά και κουβέρτες σε διάφορα χωριά ,επίσης έμπαιναν σε σπίτια που είχαν κριθεί ακατάλληλα και με παρουσία ιδιοκτητών έβγαζαν πολύτιμα αντικείμενα και είδη πρώτης ανάγκης.

Το κλιμάκιο της Ε.Ο.Ε.Δ παρέμεινε στις πληγείσες περιοχές 5 μέρες.

«Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από αυτό που υπηρετούμε δηλαδή να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο. Η αγάπη του κόσμου, η υποδοχή, και η φιλοξενία τους ήταν συγκινητική, δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ θα μείνει χαραγμένη μέσα μας. Θα ξαναβρεθούμε γρήγορα κοντά τους όταν μας χρειαστούν. Ευχαριστώ την περιφέρεια Θεσσαλίας και ειδικά τον Βασίλη Καραλή προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας για την άψογη συνεργασία που είχαμε σε επίπεδο συντονισμού .Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έξοδα μετακίνησης προς την Ελασσόνα καλύφθηκαν από ιδιώτες επιχειρηματίες που αξίζει να αναφερθώ.

Ευχαριστώ πολύ την ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ για τα έξοδα του ενός περιπολικού οχήματος. Επίσης ευχαριστώ τον νεαρό επιχειρηματία ΜΟΥΡΕΛΑΤΟ ΜΑΚΗ ΜΕΜΕΝΤΟ COFFEE SPOT για την κάλυψη του δεύτερου περιπολικού οχήματος .

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά της αποστολής που λειτούργησαν επαγγελματικά» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.

*** κλιμάκιο της Ε.Ο.Ε.Δ αυτές τις μέρες θα μεταβεί πάλι στις πληγείσες περιοχές για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button