ΕκδηλώσειςΡοή Ειδήσεων

Στις 7 Αυγούστου τα «Κατσαντώνεια 2022» στη Φούρκα Αγράφων

Γιορτή στη σπηλια του Κατσαντώνη

Ο Δήμος Αγράφων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων και ο Σύλλογος Απανταχού Μοναστηρακιωτών «Η Σπηλιά του Κατσαντώνη», προσκαλούν στις 7 Αυγούστου ημέρα Κυριακή, στην εκδήλωση προς τιμήν του ήρωα Κατσαντώνη στη Φούρκα Μοναστηρακίου Αγράφων (κοντά στην σπηλιά).

Συμμετέχουν οι Σύλλογοι Σαρακατσαναίων Βάλτου, Ξηρομέρου και Ευρυτανίας, ο Πανευρυτανικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας, Αγραφιωτικοί Σύλλογοι και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας.


Για τους Συνδιοργανωτές:

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξανδρος Καραμπίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τάσιος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γεώργιος Μουτσιάνας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Μοναστηρακιωτών «Η Σπηλιά του Κατσαντώνη» κ. Νικόλαος Χρυσικός – Τηλ. 6977718935.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Κυριακή 7 Αυγούστου

11:00 – Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Κατσαντώνη
11:15 – Κατάθεση στεφάνων
11:25 – Χαιρετισμοί Θεσμικών Φορέων
11:35 – Ομιλία του πρώην Πρύτανη Γεωργίου Δ. Καψάλη (ομότιμο καθηγητή και Πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής της ΠΟ.Σ.Σ. με τίτλο: «Ο ήρωας Κατσαντώνης και ο μαρτυρικός θάνατος του»
11:55 – Ενός λεπτού σιγή
11:56 – Εθνικός Ύμνος
12:05 – Αναπαράσταση σύλληψης του ήρωα Κατσαντώνη
-Αναπαράσταση της συνόδου της Λευκάδας
-Παραδοσιακό γλέντι με άφθονα ψητά και ποτά

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button