Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στηρίζουν τους εργαζόμενους του Νηρέα το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και η Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζεται η στήριξή τους προς τους εργαζομένους του «ΝΗΡΕΑ» εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών.

Παράλληλα, εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο που προωθεί ” τον περιορισμό των διαδηλώσεων”.

Αναλυτικά:

“Τα Δ.Σ. του Ε.Κ.Α και της Ομοσπονδίας χαιρετίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις  των εργαζομένων  στις ιχθυοκαλλιέργειες  στην επιχείρηση «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.» στον Αστακό.

Αποκορύφωμα αυτών  των κινητοποιήσεων ήταν η απεργία  και η απεργιακή συγκέντρωση  που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 1 Ιούλη.

Τα δίκαια αιτήματα  των εργαζομένων για άρση απολύσεων , υπογραφή  επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης  Εργασίας και μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας  τα στήριξαν από την πρώτη στιγμή τόσο το Ε.Κ.Α όσο και η Ομοσπονδία , συμβάλλοντας παράλληλα να εκφραστεί  η συμπαράσταση  και η αλληλεγγύη  από σωματεία  και συλλόγους του νομού Αιτωλ/νίας  και από κλαδικά σωματεία απ’ όλη τη χώρα.

Ο αγώνας  για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας  αποτελεί  παρακαταθήκη  για ολόκληρη την εργατική τάξη. Η εργοδοσία,  και σε περίοδο πανδημίας, αξιοποιώντας    όλο το  αντεργατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης της Ν.Δ   που είναι συνέχεια των αντεργατικών  νόμων  των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν. Δημοκρατίας- ΠΑΣΟΚ,  ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. , θα προσπαθήσει   να καταργήσει  τα εναπομείναντα  δικαιώματα των εργαζομένων.

Η απάντησή μας  πρέπει να είναι  αποφασιστική, με την ενότητα  του αγώνα μας  και το δυνάμωμα  των σωματείων  μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό  στα σχέδιά τους .

Αντεργατικά μέτρα και καταστολή πάνε πακέτο. Γι΄ αυτό και η κυβέρνηση  με τον καινούργιο νομοσχέδιο  για τον περιορισμό των διαδηλώσεων  θα προσπαθήσει να βάλει φραγμό στις διεκδικήσεις  των δικαιωμάτων  των εργαζομένων.

Να μην τολμήσουν να το φέρουν για ψήφιση στη Βουλή, θα μας βρουν απέναντί τους.

Τα Δ.Σ. θα συμβάλλουν  με όλες τους τις δυνάμεις  και θα στηρίξουν  τις συλλογικές αποφάσεις  των εργαζομένων στο ΝΗΡΕΑ μέχρι να υλοποιηθούν  τα δίκαια αιτήματά τους.

Έχουμε τη δύναμη  με τον αγώνα μας να τα καταφέρουμε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button