ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Στήριξη στον αγώνα τους ζητούν Φοιτητές του πρώην Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Είναι το μοναδικό τμήμα στο οποίο δεν προσφέρθηκε η επιλογή απόκτησης πανεπιστημιακού πτυχίου

Οι Φοιτητές του πρώην Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ζητούν στήριξη στον αγώνα τους για να μην αποτελέσει το τμήμα τους πανελλήνια εξαίρεση, καθώς είναι το μοναδικό στο οποίο δεν προσφέρθηκε η επιλογή απόκτησης πανεπιστημιακού πτυχίου.

Ανήρτησαν προς ψήφιση σχετικό ψήφισμα, το οποίο καλούν να υπογράψετε.

Παράλληλα, αναφέρουν:

«Μετά την εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ήλθε αντιμέτωπο με μια ακόμη πρόκληση στα πλαίσια της πανεπιστημιοποίησης των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Το εν λόγω τμήμα συγχωνεύτηκε με το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών .

Ως φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του πρώην ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια πανελλήνια εξαίρεση, καθώς το τμήμα μας είναι το μοναδικό στο οποίο δεν προσφέρθηκε η επιλογή απόκτησης πανεπιστημιακού πτυχίου. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές που διανύουν το τρίτο και τέταρτο έτος σπουδών του παλαιού προγράμματος του πρώην ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, αποτελούν εξαίρεση του νόμου 4910/19 περί πανεπιστημιοποίησης, ο οποίος προβλέπει την πανεπιστημιοποίηση όλων των πτυχίων ΑΤΕΙ σε ΑΕΙ .

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ»;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button