ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Στην τελική ευθεία η κήρυξη ως «Μνημείου της Φύσης» της Βελανιδιάς του Κ. Χατζόπουλου στο Πάρκο Αγρινίου

Έναν και πλέον χρόνο από την κατάθεση (7/12/2022) στην Διεύθυνση Δασών της πρότασης της Κίνησης Πολιτών ΔΡΩ για κήρυξη ως «Διατηρητέου Μνημείου της Φύσης» της «βελανιδιάς του Χατζόπουλου», του εμβληματικού αυτού αιωνόβιου δέντρου στο Πάρκο του Αγρινίου εισηγείται θετικά και το Δασαρχείο Αγρινίου

Κάτω από το αιωνόβιο δέντρο -σύμφωνα με μαρτυρίες- συνήθιζε να γράφει, να διαβάζει και να στοχάζεται ο Κ. Χατζόπουλος, ποιητής, πεζογράφος και ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες διανοούμενους των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα, ήρθε η ώρα το Δασαρχείο Αγρινίου, μετά και τη σύμφωνη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου Αγρινίου, να αποστείλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την πρόταση γράφοντας επί λέξει:


«Προτείνουμε την κήρυξη της ως άνω βελανιδιάς ως μνημείου της φύσης, σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 1650/86 (ΦΕΚ 160 Α), ως ισχύει, εφόσον αυτή πληροί τα εξειδικευμένα κριτήρια βάσει των οποίων δύνανται να χαρακτηρίζονται αιωνόβια – υπεραιωνόβια δένδρα ως μνημεία της φύσης».

Τα μέλη της ΔΡΩ εκφράζουν την ικανοποίησή τους, εφόσον τελικά όλες οι ενέργειες των μελών της που απαιτήθηκαν κατά τη διάρκειά αυτού του χρονικού διαστήματος (οι οποίες δεν ήταν λίγες σε αριθμό) καρποφόρησαν και με την κήρυξη αυτή θα αναδειχθεί ένα σημαντικό τοπόσημο του Πάρκου του Αγρινίου.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη νομίζουμε ότι είναι καιρός ο Δήμος Αγρινίου να δει σοβαρά την πρότασή μας και να αποφασίσει για την  δημιουργία – τοποθέτηση γλυπτού του Χατζόπουλου, κατασκευασμένου από μεγάλου μεγέθους κομμένους κορμούς δέντρων του Πάρκου, στον χώρο όπου βρίσκεται η βελανιδιά, ώστε να αποδοθεί στο κοινό ένα λιτό αλλά ουσιαστικό μνημειακό σύνολο, που θα προβάλλει και θα μεταλαμπαδεύει την πνευματική κληρονομιά του Κ. Χατζόπουλου στην πόλη μας.

vel

vel1

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button