Αυτοδιοίκηση

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο τίτλος του Ευρωπαϊκού Προορισμού Αριστείας για την Πάτρα

evropaikos-proorismos-aristeias
Την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 απονέμεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο τίτλος του Ευρωπαϊκού Προορισμού Αριστείας που κατέκτησε η Πάτρα, καθώς η Περιφέρεια έλαβε μέρος στο πρόγραμμα «EUROPEAN DESTINATIONS OF EXCELLENCE» (EDEN) – «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού ήταν «Πολιτιστικός Τουρισμός» (Cultural Tourism).

Στο φάκελο συμμετοχής στο διαγωνισμό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέπτυξε το σύνολο των πληροφοριών για τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας και αναδεικνύουν τον πλούτο που διαθέτει η περιοχή.
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επικεντρώνονται σε τέσσερις στρατηγικούς πυλώνες που είναι:

Η Στρατηγική τεσσάρων εποχών: Η ανάδειξη και προώθηση εμπειριών των προορισμών κατά τις τέσσερις εποχές του χρόνου

Landmark Strategy: Η στρατηγική ανάδειξης μοναδικών προορισμών συμβόλων για τη Δυτική Ελλάδα

Οι παραγωγοί και τα τοπικά προϊόντα με αξιοποίηση και ένταξη των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας των προορισμών στην προσφερόμενη τουριστική εμπειρία

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Αξιοποίηση αγνότητας & ποικιλομορφίας προορισμών, αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκάστοτε προορισμού μέσω εξειδικευμένων εμπειριών.

Η Πάτρα ως ελληνικός νικητής προορισμός, όσο και οι νικητές προορισμοί των λοιπών κρατών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα EDEN θα προβληθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε εθνικό επίπεδο ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμός διοργανώνει τελετή βράβευσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 10.00 π.μ στη Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button