Στην Γαλλία με Erasmus+ εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου

Από τη Δευτέρα 8/10 έως και το Σάββατο 14/10/2023, το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου συμμετείχε σε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Goussainville της Γαλλίας με τίτλο ‘Power of Digitalization of Climate Change’.

Τονίζει η σχετική ενημέρωση:


«Έλαβαν μέρος πέντε εκπαιδευτικοί από το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιμορφωτικές δράσεις μαζί με τους εταίρους τους από την Γαλλία, την Ιταλία, τη Κροατία, την Πολωνία, την Αυστρία και την Τουρκία. Ο στόχος της συνάντησης ήταν να επιμορφωθούν οι συμμετέχοντες καθηγητές σε τεχνολογίες πληροφορικής. Στη συνέχεια οι συγκεκριμένοι καθηγητές θα οργανώσουν επιμορφωτικές δράσεις στα σχολείο με τους μαθητές τους, οι οποίοι θα υλοποιήσουν εφαρμογές στη γλώσσα Python ή θα δημιουργήσουν κάποια ρομποτική κατασκευή.

Οι δράσεις, οργανωμένες από τους Γάλλους εταίρους, περιλάμβαναν επίσκεψη και ξενάγηση στο Middle School ‘Pierre Currie’, όπου συμμετείχαν σε workshop στον μικροελεγκτή Arduino και στη Ρομποτική και κατόπιν επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Αέρος και Διαστήματος Γαλλίας.

Οι εταίροι του προγράμματος επισκέφθηκαν επίσης το ‘Ecole Secondaire de Goussainville’ και επιμορφώθηκαν στη χρήση της γλώσσας προγραμματισμού ‘Python’ και την εφαρμογή της στη σχολική τάξη. Παρακολούθησαν επίσης εργαστήρια σχετικά με τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για την ανάπτυξη της βιωσιμότητας (sustainability) και συμμετείχαν σε δράσεις για τη βιωσιμότητα καθώς και σε σχετικά εκπαιδευτικά εργαστήρια.

Οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το διάσημο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι καθώς και το σημαντικό Μουσείο Ορσέ, όπου εκτίθενται πίνακες ζωγραφικής των πιο σημαντικών εκπροσώπων του καλλιτεχνικού ρεύματος του Ιμπρεσιονισμού. Τέλος, διευκρίνισαν τις δράσεις που πρέπει να ετοιμάσουν μαζί με τους μαθητές τους (παρουσίαση, με τη χρήση ψηφιακών μέσων , ενός οικοσυστήματος της περιοχής τους που έχει πληγεί από την κλιματική αλλαγή και πρόταση λύσεων του προβλήματος με χρήση τεχνολογιών πληροφορικής) και όρισαν την επόμενη συνάντησή τους στην πόλη μας, το Αγρίνιο, τον προσεχή Δεκέμβριο».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: 5ο ΓΕΛ Αγρινίου