Γεγονότα

Στην Ευρυτανία επικεντρώνουν τις έρευνες

epi-astynomia-ekam

Σημαντική μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων προς την πλευρά της Ευρυτανίας έγινε σήμερα, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης για την ανεύρεση των πέντε επικίνδυνων δραπετών των φυλακών των Τρικάλων, που παραμένουν άφαντοι. Μπλόκα και στην ορεινή Τριχωνίδα.

Έχουν περάσει 12 μέρες από το πρωινό που οι δραπέτες εντοπίστηκαν σε μπλόκο κοντά στα όρια της Φωκίδας με την Ναυπακτία  και από τότε το μεγάλο ανθρωποκυνηγητό στα βουνά της περιοχής δεν έχει αποδώσει.

Παρά το γεγονός ότι έχει επιστρατευτεί η αφρόκρεμα της Αστυνομίας , ειδικές δυνάμεις αλλά και εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, οι κακοποιοί δείχνουν ως γνωρίζουν πώς να κρύβονται και ποτέ να μετακινούνται χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Έχουν καταφέρει να ανοίξουν εξοχικά και κατοικίες σε διάφορα χωριά, να πάρουν προμήθειες ενώ όπως όλα δείχνουν έχουν την ικανότητα να μετακινούνται για πολλά χιλιόμετρα τη νύχτα, όντας εκπαιδευμένοι για τέτοιες συνθήκες.

Η Αστυνομία έχει ποντάρει πολλά στην εξουθένωση τους, αλλά τα μέχρι τώρα αποτέλεσμα είναι πενιχρά και αρχίζουν πλέον να υπάρχουν και φωνές που λένε πως τελικά η επιχείρηση δεν θα έχει αποτέλεσμα. Η περιοχή που αναζητούνται είναι τεράστια, δύσβατη, με πολλές φυσικές κρυψώνες και δεκάδες δρόμους, μονοπάτια, χιλιόμετρα αγροτικού και δασικού δικτύου.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας πάντως διαρκώς ανανεώνονται και οι αστυνομικοί έχουν την ευχέρεια να ξεκουράζονται και να εναλλάσσονται, ενώ τηρούνται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις, αφού θεωρείται δεδομένο πως εάν βρεθούν κατά μέτωπο με τους δραπέτες, θα ακολουθήσει μάχη…

Οι τελευταίες πληροφορίες εκτός του γεγονότος ότι οι ειδικές δυνάμεις που συμμετέχουν στις έρευνες έχουν ενδυναμωθεί επιπλέον  είναι πως υπάρχουν στοιχεία για μετακίνηση των κακοποιών προς την Ευρυτανία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μετακίνηση και των αστυνομικών δυνάμεων προς τα εκεί. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο όμως , οι δραπέτες να έχουν δηλαδή να έχουν περάσει στους τεράστιους ορεινούς όγκους της περιοχής, περιορίζει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες ανεύρεσης τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button