ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Στη Βουλή το διαχρονικό πρόβλημα ύδρευσης του Αστακού

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικης Λύσης & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με το διαχρονικό πρόβλημα ύδρευσης του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας και τους τρόπους επίλυσής του.

Η ερώτηση:

“Όπως μας ενημερώνουν οι κάτοικοι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, διαχρονικό είναι το πρόβλημα ύδρευσης στο μέρος τους, με κύρια αιτία το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης, που έχει κατασκευαστεί, πριν από τριάντα χρόνια.

Οι δυσχέρειες που προκαλούνται από την κακή κατασκευή και την κακή συντήρηση του εν λόγω δικτύου, είναι μεγάλες. Επιπρόσθετα, οι μεταλλικοί σωλήνες του περνούν κάτω από πολλά γεφύρια, ενώ το πετρώδες έδαφος, πάνω στο οποίο βρίσκεται το δίκτυο, οδηγεί, πολύ συχνά, σε δεκάδες σπασίματα τις σωληνώσεις.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι, παρά τα τόσα κοινοτικά πλαίσια στήριξης που πέρασαν, με τα έργα της ύδρευσης να έχουν υψηλή προτεραιότητα και επιλεξιμότητα, όσον αφορά στην πρόκρισή τους ως πιο σημαντικά προς χρηματοδότηση, ο Αστακός, αν και αρκετά μεγάλη κωμόπολη, συνεχίζει να αντιμετωπίζει το σχετικό πρόβλημα, εδώ και πολλά χρόνια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αρμόδια επιτόπια εκτίμηση των προβλημάτων του δικτύου ύδρευσης στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας;

2. Προτίθεσθε να προβείτε στην αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου σωληνώσεων, μήκους 20 χιλιομέτρων περίπου, ώστε, επιτέλους, ο Αστακός να αποκτήσει ύδρευση εφάμιλλη με το επίπεδο αξιοπρέπειας, που αρμόζει σε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τροφοδότηση από Άγιο Δημήτριο ή και από Αχελώο;”.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close