Αυτοδιοίκηση

Στη Βαρκελώνη ο Κατσιφάρας για το Πολιτικό Γραφείο της Διαμεσογειακής Επιτροπής

po-katsifaras-omiliaΣτη Βαρκελώνη θα βρίσκεται αύριο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR (Διάσκεψη Περιφερειακών & Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης) Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Επιτροπής.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου στη νέα θητεία, μετά τις εκλογές στη Βενετία, ενόψει και του πρώτου Πολιτικού Γραφείου της CPMR για τη νέα θητεία, τον Μάρτιο στη Μάλτα.

Τρεις είναι οι θεματικές συνεδρίες που θα ασχοληθεί το Πολιτικό Γραφείο της Διαμεσογειακής Επιτροπής και συγκεκριμένα:

  • Η Πρωτοβουλία για τη Δυτική Μεσόγειο, όπου θα συζητηθούν οι ευκαιρίες που προσφέρει για τις Περιφέρειες αυτή η Πρωτοβουλία, αλλά και το τεράστιο αναπτυξιακό δυναμικό που έχει η Μεσόγειος στον τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας.
  • Η συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση, εστιάζοντας περισσότερο στο ανθρωπιστικό κομμάτι της κρίσης και στις επιπτώσεις της για τις Περιφέρειές μας. Θα συζητήσουν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η λεκάνη της Μεσογείου από την κρίση αυτή.
  • Το Γενικό Σχέδιο Δράσης της Επιτροπής, όσο και των επιμέρους Σχεδίων Δράσης των 4 Ομάδων μας Εργασίας, για την περίοδο 2017-2018.

Επίσης, στη συνάντηση θα συζητηθεί η βιώσιμη ανάπτυξη της Μεσογείου, θα υπάρξει ενημέρωση για το φάσμα των δραστηριοτήτων της Επιτροπής, ενώ θα εγκριθεί και η Τελική Διακήρυξη, που θα συμπυκνώνει όλα τα πολιτικά μηνύματα του Πολιτικού Γραφείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close