Δυτική Ελλάδα

Στη μάχη με τις φλόγες Ε.Ο.Ε.Δ. στο αρχαίο θέατρο Οινιάδων

geg-eod-fot1Στην μάχη με τις φλόγες ρίχτηκε η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ στις 9/7/16 όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων. Ήταν λίγο μετά τις τρεις όταν οι αρμόδιοι φορεις ειδοποιούν την Ε.Ο.Ε.Δ για φωτιά κοντά στον αρχαιολογικό χώρο Οινιαδών. Αμέσως κλιμάκιο 8 Διασωστών με επικεφαλής των αρχηγό της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύση Τσιρόγλου,φτάνουν στην περιοχή και ρίχνονται στην μάχη με τις φλόγες.

geg-eoed-fot2Η μάχη άνιση καθώς φυσάει δυνατός αέρας και δυσκολεύει το έργο κατάσβεσης ενώ τα μέτωπα είναι πολλά. Επίσης στην φωτιά επιχειρούν 60 άνδρες της Πυροσβεστικής με πολλά οχήματα, υδροφόρες του δήμου και της Περιφέρειας και τέσσερα αεροπλάνα, δύο πετζετέλ και δύο καναντέρ. Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το βράδυ αφού είχε αποτεφρώση 350 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

««Ήμασταν,είμαστε και θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή,πάντα έτοιμοι και εκπαιδευμένοι να αντιμετωπιζουμε τέτοιες καταστάσεις,καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Εμείς εδώ στην Ε.Ο.Ε.Δ δεν είμαστε φρού-φρού και αρώματα και έχουμε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά όσο άφορα την προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο,ας το καταλάβουν επιτελούς μερικοί μερικοί!!Κλείνοντας ένα μεγάλο μπράβο(το ελάχιστο που μπορώ να πω) σε αυτά τα παιδιά της Ε.Ο.Ε.Δ που αψηφώντας και την ίδια τους την ζωή έδωσαν μεγάλη μάχη με την πύρινη λαίλαπα!!!»»δηλωσε ο Αρχηγος της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.
geg-eoed-fot3
geg-eoed-fot4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button