ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Σταύρος Καμμένος για Πολυτεχνείο: “O αγώνας για μια κοινωνία ελευθερίας είναι πάντα επίκαιρος”

Το μήνυμα του Δημοτικού Συμβούλου Αγρινίου και επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας” Σταύρου Καμμένου για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αναλυτικά.

46 χρόνια πέρασαν από την στιγμή  που ο ελληνικός  λαός με μπροστάρη τους φοιτητές του όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στην 7χρονη τυραννία, διεκδικώντας << Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία >>!

Για μας τα γεγονότα του Πολυτεχνείου δεν είναι ιστορικό << μουσειακό >> υλικό για απλή μνημόνευση. Είναι η διαρκής αντίσταση της νεολαίας αλλά και όλων των δημοκρατικών πολιτών απέναντι στον φασισμό, τον αυταρχισμό και την βία (θεσμική – οικονομική- πολιτιστική).

Κάποιοι σήμερα εκμεταλλεύονται τα υπαρκτά προβλήματα στη χώρα μας και την ιστορική άγνοια ορισμένων για να επιβάλλουν, βοηθούμενοι από την κλιμάκωση της έντασης από την κυβέρνηση, έναν νέο αυταρχισμό, δημιουργώντας φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες.

Αυτό που καταφέρνουν είναι μεγαλύτερα κύματα κοινωνικής έντασης και αναταραχής. Σήμερα που η νέα γενιά γίνεται αποδέκτης συντηρητικών, αυταρχικών πολιτικών, όπως η τεράστια ανεργία, η εξίσωση των πτυχίων  του Δημοσίου Πανεπιστημίου με αυτά των κολεγίων, η κατάργηση του Ασύλου, τα τεράστια οικονομικά οικογενειακά βάρη των γονιών για σπουδές, τα κενά στα σχολεία , η μειωμένη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και η μετατροπή της Δημόσιας δωρεάν Παιδείας σε χώρο κερδοφορίας ιδιωτικών συμφερόντων, δεν χρειάζεται η ποινικοποίηση των αγώνων της νεολαίας και η συκοφάντηση του Δημόσιου Πανεπιστημίου με σκοπό την εύκολη προώθηση των ιδιωτικών.

Χρειάζονται άλλες φιλολαϊκές πολιτικές και διάλογος – συνεργασίας με τα νέα  παιδιά και τις συλλογικότητες τους για να χτίσουμε ένα  καλύτερο Αύριο. Το σύνθημα <<Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία>> για μας δεν έχασε ποτέ την προωθητική του δύναμη! Χρέος μας να δώσουμε στο πλάι της νέας γενιάς τους αγώνες για μορφωτική και πολιτιστική αναγέννηση και τη μάχη ενάντια στην ανεργία, τη φτώχεια, τον ρατσισμό, τον περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών.

Για μας, ο αγώνας για μια κοινωνία ελευθερίας, δικαιοσύνης, ισότητας και αλληλεγγύης είναι πάντα επίκαιρος.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button