ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Σταύρος Καμμένος: «Κανένα παιδί στο Αγρίνιο εκτός της εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικής διαδικασίας»

Με επιστολή του προς το Δήμαρχο Αγρινίου, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, Σταύρος Καμμένος υπογραμμίζει τα αντικειμενικά προβλήματα που υπάρχουν στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα στα σχολεία της χώρας.

Παράλληλα, ζητά μέριμνα ώστε όλοι οι μαθητές των σχολείων του Αγρινίου να έχουν υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αναλυτικά:

Κύριε Δήμαρχε,

Η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα, πέρα από τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει (ελλιπής προετοιμασία, απουσία επιμόρφωσης, αδυναμία συστήματος να ανταποκριθεί, μηδενική τεχνική βοήθεια), φέρνει στην επιφάνεια ένα σοβαρότατο πρόβλημα.

Υπάρχει ένας αριθμός μαθητών που αποκλείεται εξ ορισμού από την όλη διαδικασία, καθώς δε διαθέτει κάποιο είδος υπολογιστή στο σπίτι ή δεν έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Ακόμα χειρότερα υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν καν τηλέφωνο. Κι αυτό συμβαίνει, όχι μόνο σε απομακρυσμένα χωριά ή απομονωμένους οικισμούς, αλλά ακόμα και σε μαθητές που φοιτούν σε κεντρικά σχολεία της πόλης.

Αλλά και πολλές οικογένειες που έχουν υπολογιστές και σύνδεση στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν πρόβλημα στη συνέχεια, αφού είναι ηλίου φαεινότερο πως όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες θα έρθουν αντιμέτωποι με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε πως πολλοί είναι οι Ρομά μαθητές που δεν έχουν καμιά απολύτως πρόσβαση σε οποιουδήποτε είδους τεχνολογία.

Η Παράταξή μας πιστεύει πως, αν έστω κι ένας μαθητής αποκλείεται από τη διαδικασία, έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα. Οι «ίσες ευκαιρίες για όλους» γίνονται κενό γράμμα και η αυταπάρνηση των εκπαιδευτικών δεν μπορεί να ξεπεράσει τέτοιου είδους σκοπέλους σε περίοδο καραντίνας. Επομένως είναι θέμα της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να βρει λύση στο πρόβλημα.

Με βάση αυτό, λοιπόν, προτείνουμε ο Δήμος ΑΜΕΣΑ (μια και η διαδικασία έχει ήδη αρχίσει) να συνεργαστεί με τα σχολεία για:

  1. Να εφοδιάσει με όποιο είδος υπολογιστή είναι πρόσφορο (τάμπλετ, λάπτοπ, σταθερό) τους μαθητές που δεν έχουν . (Δεν πειράζει ακόμα κι αν είναι μεταχειρισμένα).
  2. Να παράσχει σύνδεση στο διαδίκτυο σε όλες τις οικογένειες που έχουν παιδιά σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης, έστω και κάποιες ώρες της ημέρας (π.χ. 8π.μ-2μ.μ που είναι οι ώρες λειτουργίας των ψηφιακών τάξεων).

Επειδή κανένα παιδί μας δεν πρέπει να μένει εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας κι επειδή καμιά οικογένεια δεν πρέπει να μένει μόνη της στην κρίση.

Επίσης θα πρέπει  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές να αποφασίσουν άμεσα τη στάση που θα κρατήσει ο Δήμος μας σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις των μισθωτών των σχολικών κυλικείων, αφού είναι γνωστό ότι τα σχολεία είναι και θα παραμείνουν κλειστά, και για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη, με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή  αυτών των συμπολιτών μας.

Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button