ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Πάλι φάκελοι με σταυρωμένα ψηφοδέλτια, πάλι από τον ίδιο χώρο…

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, δεν λέμε; Ε, αυτό συμβαίνει και με τις προεκλογικές προωθητικές ενέργειες που βλέπουμε στο Αγρίνιο, είτε πρόκειται για τοπικές και ευρωεκλογές, είτε πρόκειται για εθνικές εκλογές.

Εδώ και δύο 24ωρα κυκλοφόρησαν και πάλι στην πόλη κλειστοί φάκελοι από το ταχυδρομείο με σταυρωμένα ψηφοδέλτια και μάλιστα με την σήμανση πάνω τους «Προσοχή! Περιέχει ψηφοδέλτια!». Και λέμε «πάλι» διότι κάτι ανάλογο έγινε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, τότε που, επίσης, χρειαζόταν ο σταυρός προτίμησης.

Οι… συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ, μια και είναι αξιοσημείωτο πως πρόκειται και πάλι για τον ίδιο πολιτικό χώρο, ας πούμε τον συντηρητικό. Με άλλα λόγια πρόκειται για μια συγκεκριμένη πρακτική που ευνοείται στον συγκεκριμένο χώρο και αποτελεί έναν καθιερωμένο τρόπο πολιτικού μάρκετινγκ.

Φυσικά, θα πούμε ό, τι λέγαμε και στο ανάλογο …κρούσμα, στις εκλογές του Μαΐου. Πρώτον, πρόκειται για μεγάλη υποτίμηση του ψηφοφόρου, να του σταυρώνεις το ψηφοδέλτιο, ακόμη και να του το βάζεις έτοιμο στον φάκελο. Ακόμη κι αν πρόκειται για κάποιον υπερήλικα ή ακόμη κι αν δεν ξέρει καθόλου ελληνικά!

Και, δεύτερον αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, όλο αυτό περιέχει ένα θέμα προσωπικών δεδομένων αφού το ερώτημα είναι πως μπορεί ένας υποψήφιος ή ένα κόμμα να ξέρει τι θα ψηφίσεις εσύ; Η ψήφος είναι μυστική, προσωπική και δεν είναι… διαχρονική!

η συντακτική ασταύρωτη μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button