ΑγρότεςΡοή Ειδήσεων

Απάντηση Σταθάκη για παραμετροποίηση τιμών στα αγροτικά φωτοβολταϊκά

Συζητήθηκε  η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη προς τον υπουργό ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Θέμα της ερώτησης ήταν η καθυστέρηση του υπουργείου στην υλοποίηση των προαναγγελθέντων του παρεμβάσεων για την αποκατάσταση της αδικίας που προκάλεσε η οριζόντια ( μη παραμετροποιημένη ) μείωση τιμών σε βάρος των αγροτών που κατασκεύασαν τα πάρκα τους το 2011 & 2012.

Σύμφωνα με τον υπουργό η καθυστέρηση οφείλετε στην προτεραιότητα του υπουργείου κατά τα προηγούμενα χρόνια να εξαλείψει το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ, πράγμα που πέτυχε και πλέον μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση των παρεμβάσεων.

Χαρακτηριστική είναι η κατάληξη της πρωτολογίας του υπουργού:

“Συνεπώς, η απάντησή μου στην ερώτησή σας είναι ότι τώρα που έχουν δημιουργηθεί προϋποθέσεις -έχουμε ένα πλεονασματικό ΕΛΑΠΕ, έχουμε καταργήσει τη χρέωση του προμηθευτή και το τέλος λιγνίτη και μας δίνεται η δυνατότητα να δούμε πιο αναλυτικά και να διορθώσουμε μικροαδικίες που υπήρχαν στο new deal- είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση. Και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να βρούμε μια λύση στα υπαρκτά προβλήματα που παρήγαγε το new deal.”
Στη δευτερολογία του ο υπουργός απαντά για τον χρόνο των παρεμβάσεων:

“Η τελευταία εικόνα που έχω είναι η προσπάθεια να γίνουν ακριβείς υπολογισμοί. Έχουμε μια καλύτερη εικόνα τώρα για το κόστος όποιων μικροδιορθώσεων χρειάζονται.”

Δείτε το video και το πρακτικό της συζήτησης ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button