Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Δίωρες διακοπές εργασίας από την Δευτέρα οι δικαστικοί υπάλληλοι του Αγρινίου

Μετά από τις σχετικές ανακοινώσεις του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Υπάλληλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ), ο Σύλλογος των δικαστικων υπαλλήλων του Αγρινίου, αποφάσισε τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Συγκεκριμένα, οι δικαστικοί υπάλληλοι του Αγρινίου, προχωρούν σε δίωρες διακοπές εργασίας, ξεκινώντας από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου.

Οι βασικές διεκδικήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, είναι:

– ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ, με ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που αφορούν τις προκηρύξεις 1Κ/2017, 2Κ/2017, 8Κ/2017, αλλά και με νέα προκήρυξη το 2020, που θα θέτει σε προτεραιότητα τις περιοχές και τις υπηρεσίες εκείνες που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα σε ανθρώπινο δυναμικό.

– ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ, που λαμβάναμε μέχρι το 2011, και εντελώς αυθαίρετα και άδικα η πολιτεία το κατάργησε.

– ΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας τους και δεδομένου ότι κατά το έτος 2020 αν και αυξήθηκε το σχετικό κονδύλιο υπερωριών για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ένα μέρος του αναλογούντος ποσού που αφορούσε το β΄ εξάμηνο του 2019, ουδέποτε δόθηκε σε Δικαστικές Υπηρεσίες με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Επισημαίνομε δε την πληροφόρηση που έχομε για δραστική μείωση του προβλεπόμενου για υπερωρίες κονδυλίου του προϋπολογισμού του 2020, έναντι του αντιστοίχου ποσού του 2019.

– ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, λαμβανομένων υπόψη όλων των παρατηρήσεων και διορθώσεων που πρότεινε η Ο.Δ.Υ.Ε.

– ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων που θα γίνεται με τον διορισμό τους και σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους.

– ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

– ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες).

– ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του πρώην Ταμείου Αρωγής, για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

– ΑΥΞΗΣΗ (τουλάχιστον διπλασιασμός) ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ, για να μπορούν να ανταποκρίνονται χωρίς προσωπικό κόστος στις ανάγκες των καθηκόντων τους.

“Συνάδελφοι συμμετέχουμε όλοι στις επαναλαμβανόμενες διακοπές εργασίας (9-11 π.μ.) διεκδικώντας τα αυτονόητα και το δίκιο μας στον χώρο της δικαιοσύνης που υπηρετούμε χρόνια τώρα, με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης και ο αγώνας μας θα κλιμακώνεται όσο η πολιτεία αρνείται ή δεν θέλει να μας ακούσει”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του τοπικού συλλόγου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button