Lifestyle & PeopleΡοή Ειδήσεων

Τι απαντά το Star στο ΕΣΡ για το Next Top Model

Το Star έχει ήδη στείλει υπόμνημα στο ΕΣΡ για το Next Top Model – Ο σταθμός θα βρεθεί ενώπιον των μελών της Ανεξάρτητης Αρχής στις 9 Νοεμβρίου

Ενώπιον των μελών του ΕΣΡ θα βρεθούν στις 9 Νοεμβρίου οι εκπρόσωποι του Star, για το ριάλιτι «Next top model». Συγκεκριμένα, ο σταθμός θα πρέπει να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με ενδεχόμενη παράβαση των διατάξεων που αφορούν το σεβασμό της αξιοπρέπειας των συμμετεχόντων σε εκπομπές προσώπων και την τήρηση των κανόνων ευπρέπειας και καλαισθησίας στη γλώσσα και τη συμπεριφορά, την προστασία ανηλίκων και τη σήμανση εκπομπών, αλλά και την ποιοτική στάθμη προγράμματος.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη κλήση στάθηκαν οι καταγγελίες που έγιναν από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων μετά από συγκεκριμένα περιστατικά που αφορούσαν την κριτική που δέχτηκαν κάποιες υποψήφιες, μεταξύ των οποίων και η Σταρ Ελλάς Ιωάννα Μπέλα, για την εμφάνισή τους κυρίως λόγω πλαστικών επεμβάσεων. Επιπλέον κάποιες ατάκες της κριτικής επιτροπής οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ιδιαίτερα σκληρές απέναντι σε υποψήφιες που απορρίφθηκαν, βρέθηκαν στο στόχαστρο των μελών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr ο σταθμός έχει ήδη αποστείλει υπόμνημα με τις θέσεις του, τόσο στο ΕΣΡ όσο και στα μέλη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για ένα «αμερικανικό format που παίζει ίδιο σε ένα σωρό χώρες του κόσμου, ίδιες ώρες ή και νωρίτερα. Ανάμεσα στις χώρες όπου παίζεται χωρίς περιορισμούς υπάρχουν όχι μόνο οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η κομμουνιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, η μουσουλμανική Τουρκία αλλά και πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής, με πολύ διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες».

Σε άλλο σημείο του υπομνήματος του καναλιού διευκρινίζεται πως το περιεχόμενο γίνεται με παρακολούθηση και έγκριση από την CBS, άρα είναι εντός νομικών και ουσιαστικών προδιαγραφών ενώ υπενθυμίζεται πως έχει μεταδοθεί ξανά στην Ελλάδα, με την ίδια δομή από τον ΑΝΤ1, δυο φορές.

Βασικό επιχείρημα υπεράσπισης του ριάλιτι μόδας για το Star είναι το γεγονός πως πρόκειται για μία «εκπομπή για ανάδειξη μοντέλων και όχι διαγωνισμός ομορφιάς ή άλλου τύπου και οι συμμετέχουσες κρίνονται με βάση την απόδοσή τους σε ίδιες δοκιμασίες με αυτές που θα κληθούν να υλοποιήσουν ως επαγγελματίες μοντέλα, που εργάζονται στη βιομηχανία της μόδας. Είναι ψυχαγωγικό τηλεοπτικό παιχνίδι που δεν έχει τίποτα άσεμνο ή προσβλητικό ή κακό για τα παιδιά, που ενδεχομένως το παρακολουθούν όμως μαζί με τους γονείς τους, καθώς 9 – 11 το βράδυ δεν υπάρχουν παιδιά μόνα τους μπροστά στην τηλεόραση».

Σε ό,τι αφορά τις διαγωνιζόμενες, αυτές επελέγησαν με μεγάλη ποικιλία χρώματος δέρματος, σωματότυπο και άλλα χαρακτηριστικά, ακόμα και μητέρα που έχει γεννήσει πρόσφατα, δίνοντας στίγμα κατά των στερεοτύπων και του ρατσισμού και υπέρ των διαφορετικών χαρακτηριστικών κάθε γυναίκας.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής διαθέτουν «τεράστια και αναμφισβήτητη επαγγελματική εμπειρία στο χώρο της μόδας και του modeling, οπότε δεν μπορούν να αμφισβητηθούν οι γνώσεις τους, πάνω στις οποίες βασίζονται οι κρίσεις τους άρα, η επιβολή περιορισμών ή κυρώσεων από το Ε.Σ.Ρ. θα εξέθετε τη χώρα μας διεθνώς ως η μόνη χώρα που θα εναντιωνόταν στη μετάδοση ενός παγκόσμια αποδεκτού τηλεοπτικού προϊόντος».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην «προστασία» των παιδιών από «κακές επιρροές», οι εκπρόσωποι του καναλιού τονίζουν πως «οι ρυθμιστικές αρχές της Γαλλίας, της Αγγλίας ή της Γερμανίας και δεκάδων άλλων χωρών επιτρέπουν τη μετάδοση του show στις 6 και στις 7 το απόγευμα, πολύ νωρίτερα από τις 9 το βράδυ που μεταδίδεται στην Ελλάδα».

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button